Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De geschiedenis van EQUANS in België

EQUANS is trots op zijn verleden en op de expertise die onder de namen Fabricom, Cofely Services en Axima werd opgebouwd. Het bedrijf verenigt meer dan 9.700 werknemers onder één merk.

Ons verhaal begint in de periode net na de Tweede Wereldoorlog. In die tijd waren we een handvol werknemers die in een werkplaats in Mechelen elektrische apparatuur maakten.

Met de jaren, overnames en nieuwe klanten heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot het toonaangevende internationale merk dat het vandaag is.

Geschiedenis

De geschiedenis van Axima

Geschiedenis

De geschiedenis van Cofely Services

Geschiedenis

De geschiedenis van Fabricom

De referentie in multitechnische installaties en onderhoudsdiensten

EQUANS Belux is al meer dan 70 jaar actief via zijn historische lokale merken en verzekert op die manier een enkel aanspreekpunt en een combinatie van gepersonaliseerde oplossingen en diensten die de operationele en energieprestaties van industrieën, gebouwen, transportinfrastructuren en distributienetwerken optimaliseren.
 
Onze meer dan 9.700 experts hebben een brede waaier aan complementaire vaardigheden: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, elektromechanische techniek, HVAC en luchtbehandeling, veiligheid en brandbeveiliging, onderhoud, koelsystemen, energie-optimalisering, digitalisering van apparatuur ...

Wij kunnen in de volledige levenscyclus van installaties ingrijpen en bieden à-la-carte- of alles-in-één oplossingen om onze klanten in hun energie-, digitale of industriële transitie te ondersteunen. 

EQUANS Belux maakt deel uit van de EQUANS Groep, wereldleider in multitechnische diensten. Wij hebben 60 vestigingen in België en Luxemburg en een jaaromzet van 1,9 miljard euro.

machine

Waarom 'EQUANS'?

Via zijn historische lokale merken heeft EQUANS altijd met steden en industrieën samengewerkt om grote veranderingen te integreren: bevolkingsgroei, verstedelijking, industriële revoluties, milieubescherming, enz.

Gezien de omvang van de huidige ecologische, economische en technologische vraagstukken was de tijd gekomen om ons dienstenaanbod te herbekijken en elk marktsegment een juist antwoord ['ANSwer'] te bieden op de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan ['EQUations'].

EQUANS is ontstaan uit deze wens om elke sector geavanceerde expertise te bieden om onze klanten in hun transities te ondersteunen. Dit is onze missie, onze inspiratie en onze motivatie.

Jobs

Werken bij EQUANS

Bij EQUANS zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent om onze teams te versterken en onze klanten, dankzij de technische expertise van onze mensen, de beste service te bieden.