Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

(Petro)chemische industrie

Langetermijnpartner voor uw installatieprojecten

Brandstoffen, kunststoffen, verf, detergenten ... In de petrochemische en chemische sector staan veiligheid en kwaliteit centraal in uw productieproces. Onze ISO- en VCA P-gecertificeerde teams kunnen bogen op een jarenlange expertise in (petro)chemische installaties. Een multidisciplinair project, nieuwbouw, renovatie of een complexe shutdown? Wij helpen u aan de geknipte oplossing! Dankzij ons netwerk van gespecialiseerde werkplaatsen kunnen wij op verzoek ook werken aan specifieke onderdelen en constructies.

Internationaal erkende expertise

Werken in de domeinen van elektriciteit, instrumentatie, industriële leidingen, mechanica of koeling … Voor de bouw van een nieuwe industriële productie-eenheid of voor uw moderniseringen biedt EQUANS u oplossingen op maat die uw installaties optimaal laten renderen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de (petro)chemische sector in Vlaanderen, Wallonië en het buitenland hebben we langdurige partnerschappen uitgebouwd met de grootste namen in de sector, zowel in Europa als in de rest van de wereld.

Certificaten en voorschriften

Onze technische teams tonen de meerwaarde van hun vaardigheden elke dag opnieuw op streng beveiligde chemische en petrochemische sites. Explosieveilige, streng beveiligde of intrinsiek veilige installaties? Onze werkwijzen en apparatuur voldoen aan de internationale veiligheidsvoorschriften, zoals de ATEX-wetgeving (voor het Franse 'ATmosphère EXplosive' of explosieve omgeving). Ook beschikken we over alle nodige kwaliteits- en veiligheidsaccreditaties. Van de ISO 9001-certificering tot het VCA P-certificaat: wij garanderen een nauwgezette uitvoering volgens de procedures die in uw sector gelden.

Engineering en procescontrole

Engineering, bouw, tests, inbedrijfstelling van uw installaties ... U kunt een beroep doen op EQUANS voor het globale beheer van uw project, inclusief automatisering en procescontrole. Op basis van hun erkende en gespecialiseerde vakkennis werken onze experts de beste oplossing uit, met oog voor uw vereisten en de uitdagingen van uw project. Voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld uw noodstopsystemen beschikken wij over een team van ingenieurs met veel ervaring. Ze behaalden allemaal het TÜV-certificaat 'Functional Safety Engineer'.

Industry_Petrochemistry

Koelinstallaties

Bij de productie van chemische producten of kunststoffen is een efficiënt koelproces onmisbaar. Bij EQUANS profiteert u van het advies van een team van meer dan 50 experts die gespecialiseerd zijn in koeloplossingen voor de industriële sector. Zij ontfermen zich over uw koelnoden, van het 3D-ontwerp tot engineering en inbedrijfstelling, zonder de documentatie en kwaliteitscontrole te vergeten! Om uw systeem uiterst betrouwbaar en op topniveau te houden, zorgen zij voor upgrades gedurende de hele levenscyclus van uw installaties. De downtime blijft daarbij beperkt tot een minimum.

IJking en controles

Controle van motoren, onderhoud van kleppen, metalen constructies, bewerking ... Naast onze kant-en-klare oplossingen kunt u ook op ons rekenen voor het ontwerp en de controle van bepaalde werktuigen of machines. Wij ijken en controleren uw instrumenten, in onze werkplaats of ter plaatse bij uw bedrijf. Onze experts in lastechniek en metaalbewerking voor industriële toepassingen kunnen u ook helpen met de prefabricage en constructie van complexe gehelen.

Uw prestaties continu verbeteren

Om de beschikbaarheid en de totale eigendomskosten van uw installaties te optimaliseren, zorgen onze onderhoudstechnici er samen met uw teams voor dat uw apparatuur goed functioneert. Onderhoudsadvies, geïntegreerd industrieel onderhoud (geheel of gedeeltelijk), een multisite-aanpak, analyses ... Dagelijks verzekeren onze ervaren en servicegerichte specialisten dat uw installaties optimaal presteren, in overeenstemming met de geldende veiligheids- en milieuvoorschriften. Hun doel? U helpen uw energieverbruik te optimaliseren!

Onze expertise ten dienste van de (petro)chemische sector

Onze referenties

Nieuws

Vergroening van aardgas door waterstof bij INEOS Phenol: eerste testen proefproject geslaagd

International projects

Nippon Shokubai NSE 3 Project

International projects

Bayernoil production facility repair

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!