Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Glasindustrie

Voor een perfecte beheersing van uw kosten en een onberispelijke kwaliteit

Vlakglas, verpakkingsglas, glaswol ... Voor de serieproductie van uw glasproducten hebt u een betrouwbare partner nodig die de operationele efficiëntie en betrouwbaarheid van uw industriële installaties kan garanderen. Mechanische en elektriciteitswerken, instrumentatie, leidingen, automatisering, procescontrole ... EQUANS helpt u economische rentabiliteit te combineren met een lagere CO2-uitstoot.

Glass industry

Eén aanspreekpunt

Van ontwerp tot bouw over onderhoud van uw installaties: met EQUANS haalt u een betrouwbare partner binnen die uw kosten en termijnen optimaliseert in de hele waardeketen van uw project. Onze kennis omvat alle procedés voor de productie van glas (blazen, gieten, vezels, trekken enz.) en alle soorten installaties, zoals smeltoven, tinbad, vormapparaat, polymerisatieovens, snijmachines of palletisering. Afhankelijk van uw noden ontfermen wij ons over uw hele productielijn of focussen we op één onderdeel. 

All-inservice

Als het gaat om de installatie van uw apparatuur, garandeert onze ervaring in het beheer van shutdowns dat de werkzaamheden zorgvuldig en volgens de veiligheidsprocedures van uw bedrijf worden uitgevoerd. Een vernieuwing, een nieuwe lijn of de vervanging van een oven? Onze technici weten perfect wat uw sector nodig heeft. U mag dus rekenen op een optimale service. Op basis van de geldende voorschriften passen zij hun werkwijzen en apparatuur aan, bijvoorbeeld in ATEX-zones (waar het explosiegevaar groot is).

Verbetering van uw industriële processen

Optimalisatie van uw rendement, vermindering van productieverliezen, een beter arbeidsmanagement ... Onze Process-teams staan ook klaar om uw productielijn te verbeteren met de beste return on investment. Engineering, procurement, programmering, inbedrijfstelling van installaties, kwalificatie ... Onze automatiserings- en procesingenieurs reiken u oplossingen op maat aan die uw rentabiliteit verhogen en perfect passen in uw omgeving.

Glass industry

Energieprestaties

Met ovens die temperaturen van meer dan 1300 graden vereisen, is de glasindustrie een energieverslindende sector. EQUANS zet u op verschillende manieren op weg naar een geslaagde energietransitie. Hernieuwbare energie gebruiken, warmte terugwinnen uit verbrandingsgassen, uw energiestromen optimaliseren ... Wij zetten de beste technologieën in om uw installatie energie-efficiënter te maken. Ons doel? U autonomer maken, uw verbruik verminderen en uw ecologische voetafdruk verkleinen, in overeenstemming met de Europese normen.

Glass industry

Onderhoud 4.0

In het huidige concurrentiële landschap kunnen uw productielijnen zich geen enkel defect veroorloven. Daarom zetten onze onderhoudsteams zich op lange termijn in om de beschikbaarheid van uw installaties te garanderen. Dankzij voorwaardelijk onderhoud wij u zelfs te anticiperen op de kleinste storing. We plaatsen sensoren, verzamelen gegevens en analyseren die … In de fabriek van de toekomst (of Industrie 4.0) controleert apparatuur zichzelf en laat ze de operator weten wanneer ze onderhoud nodig heeft, voordat het uw productiviteit beïnvloedt.

Onze expertise ten dienste van de glasindustrie

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!