Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Thermische energiecentrales

De CO2-uitstoot verminderen en de elektriciteitsvoorziening veiligstellen

Onze huidige levensstijl verslindt energie. Om aan de elektriciteitsbehoeften van particulieren, bedrijven en gemeenschappen te voldoen, is het vandaag essentieel om de productiemethoden te diversifiëren en installaties efficiënter te maken. Naast klassieke thermische centrales is EQUANS betrokken bij de bouw en het onderhoud van thermische centrales met gecombineerde cyclus die weinig CO2 uitstoten. Dit soort centrales zijn milieuvriendelijker en verbruiken minder energie dan hun klassieke tegenhangers. Bovendien maken ze het mogelijk om efficiënter te reageren op verbruikspieken.

Industries_Thermal power stations

Wat is een thermische centrale met gecombineerde cyclus?

In het vakjargon worden ze STEG-centrales genoemd (voor SToom- En Gasturbine). In tegenstelling tot traditionele thermische centrales (met een gasturbine) 'combineren' deze centrales een stoomcyclus en een gascyclus. EQUANS is gespecialiseerd in de energiesector en helpt mee met de bouw van deze installaties van de nieuwste generatie. Wat levert dit op? Flexibele eenheden die het overnemen van zonneparken of windmolens wanneer die niet genoeg produceren.

Multi-technische expertise

Turbine, alternator, luchtcondensator, stoomtoevoer, koelwatercircuits ... EQUANS staat u in elke fase van uw project bij. Van de berekeningen en het ontwerp tot de realisatie en inbedrijfstelling: wij hebben een uitgebreide expertise in de opvolging en bouw van het aspect Balance of Plant. Civiele bouwkunde, mechanica, leidingwerk, elektriciteit of instrumentatie ... Onze teams kunnen grote installatieprojecten in zowel België als het buitenland aan.

Voor optimale prestaties

Turbineschoepen bijslijpen, uw mechanische uitrusting controleren, apparatuur ijken, kleppen of veiligheidsventielen repareren … Wij moderniseren of bouwen niet alleen centrales, maar staan u ook bij in het onderhoud van uw bestaande installaties. We hebben gespecialiseerde werkplaatsen in het hele land en schieten u dus snel te hulp – als het nodig is bij u ter plaatse. Zo waken we er samen over dat uw installaties goed werken. Ons doel? De beschikbaarheid van uw centrales garanderen en hun rendement optimaliseren.

 

Industries Thermal power stations

Naar een duurzame en CO2-neutrale toekomst

Om te bouwen aan een duurzame en CO2-neutrale toekomst, stelt EQUANS zijn kennis van thermische centrales en energieproductie ten dienste van zijn klanten en partners. Wilt u de energie-efficiëntie van een bestaande centrale verbeteren of een manier vinden om uw centrale te voeden met groenere energiebronnen, zoals waterstof? Laat het ons weten. We bespreken graag samen uw project.

Onze expertise ten dienste van thermische centrales

Onze referenties

Nieuws

EQUANS ontwikkelt een luchtgekoelde noodcondensor voor de ENGIE centrale in Schaarbeek

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!