Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scholen en universiteiten

Een energiezuinige, aangename schoolomgeving

Ook scholen en campussen krijgen met de huidige energieproblematiek te maken. De vele oude schoolgebouwen zijn dringend aan vernieuwing toe, maar helaas is het onderwijsbudget beperkt. De energie-efficiëntie optimaliseren, de CO2-uitstoot verminderen en het welzijn van studenten en docenten verbeteren in scholen en universiteiten? EQUANS heeft de oplossing!

Totaalproject

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of onderhoudscontracten, EQUANS heeft een jarenlange expertise in de onderwijssector (basisscholen, middelbare scholen en universiteiten). Afhankelijk van de specifieke behoeften van uw gebouw zorgen we voor uw technische installaties (elektriciteit, verwarming, airconditioning, sanitair, beveiliging, branddetectie enz.). Hierbij waken we voortdurend over uw energieprestaties en budget.

Hoe een school renoveren?

Bij een renovatie beginnen we met een studie die de energiestromen en het verbruik van uw school of campus in kaart brengt. Daarna stellen we verbeteringen voor, zoals daken en buitenmuren isoleren, of een warmtepomp, dubbele beglazing met hoog rendement of zonnepanelen installeren. Indien nodig helpen we u met de financiering van deze investeringen via een EPC of Energieprestatiecontract. In deze formule financiert u de werken met de jaarlijkse besparingen van de energiezuinige ingrepen.

 

Exploitatie en onderhoud op maat

Het onderhoud van uw verwarmingsketel, zonneboiler of ventilatiesysteem, de vervanging van uw verlichting ... Voor al deze ingrepen stellen we een contract voor technisch beheer op, perfect op uw maat. U kunt op ons rekenen voor preventief onderhoud, reparaties, exploitatie of een totaalpakket. Totale gemoedsrust gegarandeerd dus.

Lokaal energie opwekken

Wilt u een nog kleinere koolstofvoetafdruk? We helpen u met tal van oplossingen. Een warmte-krachtkoppelingsysteem, een biomassacentrale en geothermische energie zijn maar enkele voorbeelden. Op basis van uw vereisten zijn wij in staat innovatieve installaties op te starten, waarmee u lokaal energie kunt produceren en uw energietransitie volledig op gang kunt brengen.

Onze expertise op het vlak van scholen en universiteiten

Onze referenties

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!