Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voedselindustrie

Een duurzame aanpak om voedsel doeltreffender te conserveren en produceren

Dranken, verse landbouwproducten, diepvriesproducten ... De voedselindustrie wordt geconfronteerd met nieuwe verwachtingen van de consument. Daarom is het vandaag belangrijker dan ooit dat deze industrie zichzelf opnieuw uitvindt. Hoe kan ze het productietempo verhogen en tegelijk de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van haar producten waarborgen? En dat alles tegen een betaalbare prijs! Of u nu een producent, een klein bedrijf of een grote industriële groep bent, EQUANS kan u helpen om uw conserverings- en productiemiddelen duurzaam, milieuvriendelijk en innovatief te maken. Koolstofneutrale koelsystemen, optimalisering van productieprocessen, integratie van intelligente systemen, onderhoudsengineering ... Onze missie? Uw processen verbeteren, uw energieverbruik verminderen en de gezondheid van de consument beschermen.

EQUANS_Industrie_Agroalimentaire_Food_beverage

Voor een veilige en continue productie

Advies, ontwerp, realisatie, geïntegreerd beheer, onderhoud ... EQUANS is al heel wat jaren actief in de voedselsector. Van de installatie en het onderhoud van uw elektrische of HVAC-installaties over uw leidingwerk (alle soorten vloeistoffen of gassen) en uw koel- en conserveringsoplossingen tot de monitoring van uw apparatuur ... wij zorgen ervoor dat de FAVV-normen en de geldende hygiënevoorschriften strikt worden nageleefd. Onze rapportagetools garanderen de traceerbaarheid en controle van al onze interventies. Ons doel? De continuïteit en veiligheid van uw industriële uitrusting in overeenstemming met uw kwaliteitslabels te verzekeren.

De optimale conservering van uw levensmiddelen

In de voedingssector is het van essentieel belang dat de koudeketen behouden blijft. Onze ingenieurs en technici op het gebied van koelopslag ontwerpen, installeren en onderhouden uw installaties op een gepersonaliseerde manier. Hun bestaansreden? Ervoor zorgen dat uw producten in optimale omstandigheden worden verwerkt en geconserveerd. Absorptiekoeling, thermische energieopslag, natuurlijke koelmiddelen, free cooling op basis van thermosifons ... Samen met u zoeken we naar de oplossing die het best bij u past. Hiervoor kijken we naar uw hele proces, zodat u uw verbruik en uw onderhoudskosten zoveel mogelijk kunt verminderen zonder dat u uw commerciële doelstellingen moet bijstellen.

Duurzame en milieuvriendelijke koel- en conserveringsinstallaties

Om de versheid van uw producten te garanderen, zijn wij voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen.  Wij helpen u niet alleen bij de overstap naar natuurlijke koelmiddelen en koolstofvrije installaties, maar bieden ook specifieke oplossingen voor uw activiteitensector aan. De productie van halfbereide of bereide voedingsmiddelen, de opslag van alcoholische of niet-alcoholische dranken, de langdurige conservering van groenten en fruit met behulp van de ULO-techniek (ultra-low oxygen) ...

Als partner in uw energietransitie zorgen wij ervoor dat u uw CO2-uitstoot kunt beperken en uw energieverbruik kunt optimaliseren. Op het vlak van koeltransport over de weg bieden wij een reeks oplossingen die aan de aard van uw producten en de reistijd zijn aangepast.

 

EQUANS_Industrie_Agroalimentaire_Food_beverage

Automatisering ten dienste van uw prestaties

Wilt u een nieuwe productielijn ontwikkelen, uw transportbanden onderhouden of uw productie in realtime controleren? EQUANS biedt geïntegreerde oplossingen voor projecten op het gebied van engineering en procesbeheersing. En om aan uw specifieke behoeften te voldoen, creëren we zelfs onze eigen software. Bij bulkgoederen bijvoorbeeld (zoals suiker, witloof, koffie of aardappelen) kunt u met onze LMS-oplossing (Logistics Management System) onmiddellijk alle transacties volgen die verband houden met de verplaatsing van uw producten (toegangscontrole, gewichtsmetingen, automatisch laden/lossen enz.) Dit zal niet alleen uw productstroom vereenvoudigen, maar ook uw papierwerk en administratie!

Onze diensten & oplossingen

HVAC-INSTALLATIES

✓    Verwarming, ventilatie, airconditioning en luchtbehandeling
✓    Klimaatkamers
✓    Persluchteenheden
✓    VRV-, VRF-, H-VRF-warmtepompen

KOELINSTALLATIES

✓    Mechanische koeling
✓    Condensatiedroging
✓    Vriestechnieken
✓    Technieken inzake ultralage zuurstofconcentraties (ULO – ultra low oxygen)
✓    CO2-terugwinning
✓    Koelcellen en vriezers met natuurlijke koelmiddelen
✓    IQ/OQ-valideringscyclus
✓    Dynamic Controlled Atmosphere – DCA

 

ONDERHOUD

✓    Analyse van oliën, freon, ammoniak, zoutoplossingen en glycol
✓    Afstelling van compressoren en pompen
✓    Fijne filtratie van oliecircuits
✓    Waterbehandeling
✓    Technieken voor chemische reiniging van condensoren en koelkasten
✓    IJking van temperatuur- en druksensoren
✓    Thermografische en infraroodmetingen
✓    Elektronische diktemeters voor buizen en drukvaten
✓    Gegevens verzamelen en registreren voor diagnose in geval van problemen
✓    Jaarlijkse controle van het lekdetectiesysteem
✓    Periodieke lekdichtheidscontroles

AUTOMATISERING (GTB, bedieningseenheid)

ELEKTRICITEIT & INSTRUMENTATIE  (HS, LS)

LEIDINGEN & MECHANICA (orbitaal lassen, mechanische assemblage)

DESS (studiedienst)
✓    Energie-, milieu- en veiligheidsaudits
✓    Specifieke opleiding al naargelang uw koelinstallatie
✓    Gegevens verzamelen en registreren voor diagnose in geval van problemen

Onze expertise ten dienste van de voedselindustrie

Onze referenties

Nieuws

Multitechnische installaties voor industriële bakkerij La Lorraine

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!