Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gespecialiseerde mechanische & onderhoudswerkplaatsen

Een complete en gecertificeerde service voor al uw technische installaties

Zijn uw installaties toe aan een onderhoud, controle of herstelling? EQUANS biedt een breed scala aan oplossingen voor het onderhoud van uw technische installaties. Dankzij onze expertise waarborgt en verbetert u de efficiëntie, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw apparatuur, machines en industriële processen.  Onze teams mikken op niets minder dan kwaliteit, een optimale dienstverlening en tevreden klanten. Voor u werken ze een aanpak op maat uit, met de nodige aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Meer dan 35.000 m² aan werkplaatsen

We werken vanuit onze verschillende werkplaatsen, namelijk in Zwijndrecht (4600 m²), Aartselaar (4500 m²) en Lillo (5300 m²), maar ook op locatie bij onze klanten in heel België.

220929-EQUANS-MAP-WORKSHOPS-V1.png
EQUANS_Installations-techniques_Services-industriels_Ateliers-mecanique-maintenance-specialises

Op locatie of in onze werkplaatsen

Onderhoud, revisie en herstellingen kunnen worden uitgevoerd in onze werkplaatsen of bij u ter plaatse. Onze werkplaatsen zijn uitgerust met moderne apparatuur. Ze kunnen grote volumes en afmetingen aan, zijn compatibel met specifieke technieken en maken meten, scannen en 3D-printen mogelijk.

Ook beschikken we over de nodige test- en meetapparatuur. We hebben mobiele eenheden om ter plaatse onderhoudswerken, controles en reparaties uit te voeren. Bovendien kunnen we onze pool van technici desgewenst outsourcen.

Gecertificeerde processen en omgeving

We zijn uitgerust en georganiseerd om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen. Onze werkplaatsen zijn gecertificeerde omgevingen: ze voldoen allemaal aan de normen ISO 9001 en ISO 14001.

We zijn ook erkend voor de uitvoering van opdrachten in specifieke omgevingen, zoals de nucleaire of petrochemische sector.

EQUANS_Installations-techniques_Services-industriels_Ateliers-mecanique-maintenance-specialises

Onze diensten

✓    Analysesystemen
Ontwerp, bouw, installatie en onderhoud van 'skid-systemen' en analysesystemen in industriële omgevingen volgens het turnkeyprincipe.

 

✓    Instrumentatie en ijking
Elektronische en pneumatische apparatuur, PLC- en DCS-systemen afstellen en ijken.

 

✓    Bewerking ter plaatse
Alle aanpassingen en reparaties aan machines, van standaardwerk tot oplossingen op maat.

 

✓    Onderhoudscontracten
Het complete onderhoud van uw technische installaties onder een contract op maat, voor volledige gemoedsrust. Smeertechnisch onderhoud, het onderhoud en de controle van brugkranen, integrale projectaanpak en nog veel meer.

✓    Werkplaats voor kleppenherstelling
Herstelling van regelkleppen, handbediende kleppen en veiligheidskleppen. Complete service, van demontage en herstelling tot herinstallatie en inbedrijfstelling van de kleppen.

✓    Las- en bouwwerkplaats
Kwaliteitsvolle las- en bouwwerken, op maat. Elektronisch, semi-automatisch en TIG-lassen.

✓    Verbrandingsovens
Mechanisch onderhoud van verbrandingsinstallaties en bouw van machines voor de sector.

✓    Bewerking en 3D-printen
Ontwerp, herstelling en productie van grote en kleine machineonderdelen. Onderdelen, prototypes, divers maatwerk en kleine series.

EQUANS_Installations-techniques_Services-industriels_Ateliers-mecanique-maintenance-specialises_banner

Hoge capaciteit en flexibiliteit

Als onderdeel van een omvangrijke Europese organisatie kunnen wij grote volumes aan, onder meer omdat we toegang hebben tot een ruime voorraad materialen en uitstekende logistieke mogelijkheden.

Bovendien werken we erg flexibel doordat we in kleine, gespecialiseerde eenheden zijn georganiseerd. Hierdoor kunnen we kleinere opdrachten, die soms zeer gespecialiseerde kennis vereisen, snel en efficiënt uitvoeren. Onze multimerkenaanpak en ons uitgebreide netwerk versterken onze flexibiliteit nog meer.

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!