Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Datacenters

Een duurzame opslag en beveiliging van uw gegevens

Een efficiënt datacenter is van essentieel belang voor de goede werking van uw bedrijf. Daar bestaat geen twijfel over. Wij bieden een oplossing voor de bouw en het beheer van uw datacenter die tegelijk flexibel, betrouwbaar en energiezuinig is.

Uitgebreide expertise

Met meer dan 30.000 m² aan dataruimte in België heeft EQUANS een unieke expertise in het ontwerp, de bouw en de beveiliging van ICT-ruimtes. Elektriciteit, airconditioning, ventilatie, branddetectie, toegangscontrole, netwerkbekabeling of onderhoud ... We reiken u innovatieve oplossingen aan die aan de strengste normen voldoen.

data center
data center

Uitvoering van a tot z.

EQUANS biedt u een totaalpakket aan. Analyse van de technische en operationele risico's, ontwerp, installatie, testen, oplevering ... We helpen u om uw gegevens te hosten in performante ICT-ruimten van hoge kwaliteit. Voor al uw grote én kleine projecten. Uw voordeel? Een geoptimaliseerde TCO (Total Cost of Ownership).

Totaalrenovatie

Hebt u al een datacenter, maar is het toe aan vernieuwing, uitbreiding of een upgrade, zodat u over een veilig en redundant informatiesysteem beschikt? Op basis van uw situatie zoeken we samen naar de oplossing die het best past bij wat u vandaag én morgen nodig hebt. Uw datacenter optimaliseren, de exploitatiekosten onder controle houden of de wettelijke verplichtingen naleven? We vragen onze experts steevast om een schaalbare structuur te ontwikkelen die meegroeit met uw bedrijf.

data center
data center

Geavanceerde technologieën

Zowel bij een renovatie als een nieuwe installatie passen we de meest geavanceerde technologieën toe, zodat uw datacenter veerkrachtig (Tier 1 tot Tier 4) en zo energie-efficiënt mogelijk is. Voor 'groene' datacenters gebruiken we systemen zoals FRAU (free-cooling autonomous unit). Deze gepatenteerde innovatie koelt uw servers aan de hand van de buitenlucht. De FRAU levert een energiebesparing van 15 tot 20 % op en maakt uw datacenter op die manier gegarandeerd nog energie-efficiënter (Power Usage Effectiveness).

De klok rond onderhoud en ondersteuning

Na de installatie zorgen we voor een ononderbroken werking van uw datacenter. Als specialist in het onderhoud van complexe omgevingen ondersteunen we u bij het operationele beheer, facility management of onderhoud van uw datacenter. Bovendien kunt u de klok rond terecht bij onze servicedesk, die u zo snel mogelijk helpt. Zo voeren onze technici bepaalde handelingen op afstand uit, om uw installatie op volle toeren te laten draaien (Remote Datacenter service – Hands & Eyes).

data center

Onze expertise op het vlak van datacenters

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!