Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Branddetectie en -beveiliging

We beschikken al meer dan twintig jaar over een erkende expertise in brandbeveiliging, -preventie, -detectie en -bestrijding. Wij werken aan infrastructuren en gebouwen van elke omvang. Gespecialiseerd in systeemintegratie en risicobeheer, dekken wij alle behoeften en innoveren wij technologisch om onze aanbiedingen uniek te maken op de markt door hun efficiëntie en voorspelbaarheid.

We begeleiden onze klanten bij elke fase van hun project: van aanloopfase tot dienstverlening na de installatie. We zijn actief in de dienstensector en industrie waar we oplossingen aanreiken die voldoen aan strenge voorschriften en reglementeringen, zoals onder meer in de petrochemie, voedingsindustrie, farmaceutische sector, distributie en logistiek.

Snel en accuraat handelen bij alle mogelijke incidenten

We bieden geïntegreerde oplossingen die rekening houden met de verschillende veiligheidsaspecten van onze klanten en het comfort van de mensen in de infrastructuren.
We stellen alles in het werk om de oorzaken van incidenten en vuurhaarden aan te pakken, op te sporen en uiteraard de brand zo snel mogelijk te blussen. We hanteren daarbij een breed gamma van oplossingen: detectiesystemen, sprinklerinstallaties, schuim- en gasblussers.

We begeleiden het hele project van studiefase, engineering, installatie tot onderhoud. Via onze permanente service kunnen we op alle specifieke behoeften en interventies inspelen.

Doeltreffende oplossingen voor branddetectie en -bestrijding

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze diensten te garanderen, streven wij naar een zeer hoog kwaliteitsniveau voor alle brandpreventiesystemen en aanverwante diensten die we bij onze klanten uitrollen.

We ontwerpen en ontwikkelen sinds jaar en dag onze eigen brandcentrales en investeren onafgebroken in de nieuwste technologieën om bij onze klanten absolute state-of-arttechnieken te kunnen implementeren.
Bovendien zijn onze oplossingen volkomen compatibel met de aanwezige systemen. We zijn trouwens ook Bosec- (Belgian Organisation for Security Certification), VCA- en ISO-gecertificeerd.

equans_fire_safety_3
equans_cameras_intelligentes

Wat de bescherming van personen en goederen betreft, zijn wij thuis in alle methoden voor branddetectie en -bestrijding. We kunnen onze oplossingen zelfs afstemmen op de risico's van onze individuele klanten.

Onze oplossingen op maat voor vlam-, gas- en rookdetectie zijn specifiek aangepast aan de ruimte, de behoeften en de doelstellingen van de verschillende projecten.

We kunnen 'slimme' camera's inzetten die uitgerust zijn met video content analyse (VCA). Dit type camera kan in een vroeg stadium de aanwezigheid van rook detecteren, zelfs voordat de brand uitbreekt. De slimme camera's spelen in op specifieke behoeften en zorgen ervoor dat de blussystemen alleen in werking treden wanneer dat nodig is. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor magazijnen waar de afstand van de grond tot de plafonddetectoren zeer groot is.

Overzicht van onze oplossingen en diensten

Geavanceerde branddetectiesystemen

Eigen branddetectiecentrale

Brandblussystemen:

  •     Erkende automatische sprinklerinstallaties
  •     Blussysteem met waternevel
  •     Automatische blussers met zwaarschuim, middelschuim of lichtschuim voor kritieke omgevingen.
  •     Hydranten en brandkranen
  •    Slanghaspels voor binnengebruik en muurbrandkranen met zichtbare leidingen

✓ Aangesloten op ons systeem Icaros+: platform voor geïntegreerd gebouwbeheer

equans_systeme_de_detection

De expertise van een gevestigde waarde in het installeren en onderhouden van veiligheidssystemen

Onze vakmensen voeren allerhande beveiligingsprojecten uit, van ontwerp tot dienst na verkoop. Wij ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden de meest geavanceerde veiligheidsoplossingen.

We staan in voor de beveiliging van hoogtechnologische gebouwen, technisch toezicht op industriële installaties, geïntegreerde brand- en diefstalpreventie, camerabewakingssystemen en toegangscontrole.

equans_icaros

ICAROS+ of het totaalbeheer van uw technische installaties

Met het platform ICAROS+ van EQUANS beheert u alle technische voorzieningen in uw gebouwen.

ICAROS+ volgt niet alleen uw veiligheidssystemen op, zoals brand- en inbraakdetectie, toegangscontrole, technische alarmen, videobewaking (CCTV) en videocontentanalyse (VCA), maar ook de airconditioning, verwarming en ventilatie (HVAC), de toegang tot parkings, de omroepsystemen en nog zo veel meer zaken in het kader van het gebouwbeheer. Ons team van soft- en hardwarespecialisten integreert alle (bestaande en toekomstige) toepassingen van om het even welke leverancier in ICAROS+.

Onze referenties

Nieuws

Grootste vliegtuighangar van Defensie bijna klaar voor gebruik

Contact

Meer weten?

Contacteer onze experts!

Philip Peeters (Gebouwen)

Department Manager

Jan Van Dyck (Industrie)

Department Manager