Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziekenhuizen en zorgcentra

Optimaal beheer van technische installaties en energie in de gezondheidssector? Ook onze zorg!

Patiënten in uw ziekenhuis of woonzorgcentrum vertrouwen op kwalitatieve zorgen, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Samen met de behoeften van zorgverleners, risicobeheersing en de naleving van wettelijke voorschriften vormt dit een grote uitdaging voor de gezondheidszorg (publiek en privé). EQUANS is actief in zo'n 100 zorginstellingen over het hele land en beschikt over al de nodige competenties om uw gebouwen en technische installaties tot in de puntjes te beheren. Onze ambitie? Wij willen u helpen om de energie-efficiëntie van uw installaties te optimaliseren, en uw patiënten en medewerkers tegelijk optimaal comfort en maximale veiligheid bieden.

Totaalaanpak

Of het nu gaat om de bouw, de renovatie of het onderhoud van uw zorginstelling, wij staan garant voor een totaalaanpak en oriëntatie. Onze diensten variëren van analyse, installatie, beheer en technisch onderhoud tot energieoptimalisatie en digitalisering van uw apparatuur. Dankzij onze brede waaier aan vaardigheden en technologieën kunnen wij efficiënt inspelen op elke specifieke behoefte van uw instelling.

Een veilige, continue werking

Uw patiënten kunnen rekenen op een onberispelijke hygiëne en veiligheid doordat EQUANS uw technische installaties de klok rond bewaakt. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar kritische apparatuur. Een stroomonderbreking? Geen paniek, uw installaties blijven dankzij onze stroomgeneratoren optimaal werken. In ons laboratorium waken we daarnaast over de lucht- en waterkwaliteit om elk risico op een besmetting te voorkomen. Onze teams zijn trouwens opgeleid voor technische interventies in operatiekamers, leveren medische gassen en beheren vacuümsystemen.

Een CO2-neutraal ziekenhuis is de toekomst

Luchtbehandeling, medische beeldvorming, het beheer van patiëntgegevens via het datacenter van uw ziekenhuis: één voor één activiteiten die zeer energie-intensief zijn. Dankzij EQUANS wordt CO2-neutraliteit haalbaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder meer verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, productie van hernieuwbare energie en centraal beheer van gebouwen. Op basis van die expertise reiken onze teams u uitgebreide, innovatieve oplossingen aan om uw energieverbruik en operationele kosten zo veel mogelijk te beperken.

Comfort voor patiënten, medewerkers en bezoekers

Niets is belangrijker dan het comfort van uw patiënten, medewerkers en bezoekers. Wij houden dan ook rekening met zeer strenge vereisten op het gebied van luchtstroom, -temperatuur, -vochtigheid en -zuiverheid. In bepaalde delen van het ziekenhuis (zoals operatiekamers of intensive-careafdelingen) waar specifieke metingen nodig zijn, installeren we absoluutfilters en systemen met positieve of negatieve druk om een perfecte luchtkwaliteit te garanderen.

Intelligente ziekenhuizen

Aangezien de gezondheidszorg zich snel ontwikkelt, maken we optimaal gebruik van technologie om de dienstverlening in uw ziekenhuis of zorginstelling te verbeteren. Connected tools zoals intelligente sensoren, optimaliseren het beheer van uw gebouwen en apparatuur. Maak uw zorginstelling klaar voor de toekomst, samen met EQUANS.

Onze expertise op het vlak van ziekenhuizen en zorgcentra

Onze referenties

Nieuws

Eerste patiënt verwelkomd in het nieuwe oncologiecentrum van het CHU Luik

Nieuws

Eén partner om de continuïteit van alle installaties van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen te waarborgen

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!