Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afvalindustrie - Waste-2-Energy

Een multitechnische aanpak voor uw projecten op het vlak van thermische efficiëntie

Door de inhoud van onze vuilnisbakken in elektriciteit, warmte of stoom om te zetten, produceert de afvalindustrie (Waste to energy) hernieuwbare energie die in verschillende vormen kan worden gebruikt: zelfproductie, verkoop aan de industrie, warmtenetten enz. EQUANS is gespecialiseerd in de thermische sector en biedt kant-en-klare oplossingen voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van Waste-to-Energy installaties en warmtenetten. Van de installatie en het onderhoud van ovens of ketels tot de terugwinning van afvalwarmte of de plaatsing van ondergrondse leidingen ... wij zijn bij elke fase van uw proces betrokken. Onze ambitie? U in staat te stellen om uw rendement over uw hele productiecyclus te optimaliseren.

EQUANS_industries_incinerateurs_Waste to energy

Van de verbrandingsoven tot het warmtenet ...

Nieuwbouw, revamping, onderhoud, reparaties ... EQUANS is de partner bij uitstek voor al uw projecten, ongeacht de omvang en het soort installaties (roosteroven, wervelbed enz.). In samenwerking met onze partners bieden wij diensten aan gaande van de optimalisering van de rookgasafvoer en -behandeling tot de bouw van een nieuwe productielijn en de aansluiting op een warmtenet. Voor het ontwerp van uw installaties maken onze experts in thermische energie-efficiëntie gebruik van een software die we speciaal hebben ontwikkeld (Thermoflex). Hun doel? U in staat stellen om de juiste beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige en realistische thermische berekeningen.

'Sleutel op de deur' contracten

Via onze EPC-contracten (Engineering, Procurement en Construction) leveren wij een 100 % operationele installatie. Ons procesteam ontwerpt allereerst de oplossing, rekening houdend met uw beperkingen en vereisten.

Vervolgens zorgen wij voor de aankoopfase, waarin wij samen met u de specificaties van de technische uitrusting bepalen (oven, ketel, gasafzuiging, turbine, rookbehandeling, HVAC-uitrusting, branddetectiesysteem enz.).

Hierna is het de beurt aan ons studiebureau dat de structuren, het leidingwerk, de elektriciteit en de automatisering ontwerpt.

Ten slotte zorgen onze PED-gecertificeerde teams (module H, categorie 3) voor de bouw en inbedrijfstelling, de veiligheidstests, de instellingen van automatiseringsparameters, de prestatietests en uiteindelijk de oplevering van uw installatie. U hoeft enkel maar de sleutel om te draaien!

equans_contract_cle_sur_porte
EQUANS_industries_incinerateurs_Waste to energy

Project engineering

EQUANS biedt systemen of installaties die industrieën helpen om hun energie optimaal te benutten. Zo helpen we onze klanten om hun energietransitie tot een succes te maken. De energie die in een verbrandingsoven vrijkomt bij de verbranding van afval wordt gewoonlijk teruggewonnen om stoom te produceren. Deze stoom wordt dan in een turbine geëxpandeerd, waardoor er elektriciteit wordt opgewekt. Het is ook mogelijk om deze warmte terug te winnen om een stedelijk warmtenet of naburige industrieën van warmte te voorzien. Op uw verzoek bestuderen wij de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Wat uw project ook is, wij helpen u om energie-, milieu- en financiële besparingen te realiseren.

Innovatie

Terugwinning van afvalwarmte uit de turbine, koudeproductie met behulp van een warmtepomp, waterstof ... wij blijven innoveren zodat u uw energieproductie tot in het kleinste detail kunt optimaliseren. Hebt u een project of een idee? Laten we erover praten! Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om uw proces en uw algemene prestaties te verbeteren.

Onze expertise ten dienste van de afvalindustrie

Onze referenties

Nieuws

EQUANS helpt Renewi om hun duurzame doelstellingen te behalen, al ruim twintig jaar lang

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!