Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Openbaar bestuur

Onze oplossingen voor al uw energie-uitdagingen

Administraties (lokaal, regionaal of federaal), overheden, Europese of internationale instellingen ... Al deze openbare organisaties moeten het goede voorbeeld geven op het gebied van energiebesparing en de strijd tegen de opwarming van de aarde. Om de koolstofvoetafdruk van hun gebouwen te verbeteren, biedt EQUANS uitgebreide multitechnische oplossingen die helpen de overheidsuitgaven te beperken en tegelijk het comfort en de veiligheid van de burgers garanderen.

Totaalproject

Voor de bouw, de renovatie of het beheer van uw gebouwen ontwikkelen we totaaloplossingen die de servicekwaliteit en prestaties van uw technische installaties verbeteren. Denk aan verwarming, ventilatie, airconditioning, elektriciteit, sanitair, brandveiligheid en -detectie, communicatiesystemen, laadpalen voor elektrische voertuigen ... Onze klanten kunnen rekenen op een verantwoord en geïntegreerd beheer van hun gebouwen, van ontwerp tot onderhoud.

Duurzame aanpak

EQUANS kan terugvallen op een jarenlange ervaring in energiebeheer. In onze projecten richten we ons op duurzame technische installaties zoals zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling installaties, warmtepompen of aansluiting op een stadsverwarmingsnet. We verlenen diensten op maat die uw instelling of administratie begeleiden bij haar transitie naar een koolstofarme wereld. Uiteraard leven we de normen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie altijd strikt na. Dankzij onze gebouwbeheersystemen (BMS) optimaliseert u bovendien de energieprestaties van al uw installaties via één enkele interface.

Onderhoud en facility management

Ook de goede werking van uw installaties, zoals verwarming en ventilatie, elektriciteit, liften en verlichting, is een taak die u aan EQUANS kunt toevertrouwen! De klok rond staan we voor u klaar. We werken voor Europese instellingen, gevangenissen, gerechtelijke of administratieve gebouwen ... In het kader van een Integrated Facility Management-contract zorgen onze teams voor het onderhoud van uw technische installaties. Daarnaast bieden we u allerlei facilitaire diensten aan, zoals schoonmaak, beheer van groene ruimtes, catering ...

Veiligheidsoplossingen

In een openbaar gebouw staat de veiligheid van personeel en burgers voorop. Inbraakdetectiesystemen, vaste en mobiele videobewakingsapparatuur, elektrische deursloten, randapparatuur en bekabeling (coax, glasvezel), intercoms, videofoons ... EQUANS verandert uw gebouw in een veilige en verbonden ruimte. Indien gewenst rusten wij uw vergaderzalen uit met audiovisuele en multimediaoplossingen, zodat uw medewerkers in een ergonomische en efficiënte omgeving kunnen werken.

Onze expertise op het vlak van openbare besturen

Onze referenties

Nieuws

Meer dan 25 jaar technisch beheer en energiebeheer voor het Justus Lipsiusgebouw in Brussel: een geslaagde langetermijnsamenwerking

Nieuws

Hightech-crisiscentrum voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!

Frank Borgenon

Head of Sales - Smart buildings