Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farmaceutische industrie en biotechnologie

Onze oplossingen op maat voor een zeer gecontroleerde sector

In de farmaceutische sector heeft de geringste kwaliteitsafwijking of verontreiniging van geproduceerde stoffen rechtstreekse gevolgen voor de volksgezondheid. Daarom controleren de FDA (Food and Drug Administration) en de gezondheidsinstanties al uw processen of installaties. EQUANS helpt u om te voldoen aan de hoogste normen inzake traceerbaarheid en geldigheid. Met meer dan 40 jaar ervaring in de farmaceutische industrie en de biotechnologie bieden wij u op maat gemaakte, gedocumenteerde en complete oplossingen ... binnen uw deadline en uw budget.

Gevoelige omgevingen

Of u nu een nieuwe industrialisatie-eenheid wilt ontwerpen, een laboratorium wilt bouwen of een spin-off wilt creëren ... u zoekt een gespecialiseerde partner die al uw apparatuur, inclusief uw kritische installaties, voor zijn rekening kan nemen! Dankzij onze ervaring met gevoelige omgevingen ontwerpen en realiseren wij installaties of onderhoudsprojecten volgens de beste praktijken.

Kwaliteit en veiligheid

Zeer nauwkeurige productieprocessen, hoge kwaliteitsnormen, hygiënenormen, zuiverheidsvereisten ... Niet alleen zijn we het gewoon om in de meest veeleisende sectoren te werken, wij werken altijd met de vereiste flexibiliteit en wendbaarheid. Op het gebied van automatisering en digitalisering van apparatuur beschikken wij over een team van ingenieurs dat is opgeleid om projecten te beheren volgens een volledige reeks validatieprocedures (PICS, ICH, ASTM, EDQM, ISPM). Verscheidene grote farmaceutische bedrijven hebben deze procedures met succes gecontroleerd.

Koelinstallaties en temperatuurregeling

Met het oog op de hoge kwaliteit van uw producten (geneesmiddelen, vaccins of medische oplossingen) zijn koelbeheer en temperatuurregeling van uw processen strategische uitdagingen voor uw sector.

Wij denken graag mee over uw plannen en projecten. Koelen, invriezen, conserveren ... Dankzij onze uitgebreide kennis van de beschikbare apparatuur adviseren wij u over de beste manier om de stabiliteit van uw producten te waarborgen en de koudeketen in stand te houden.

Ons doel? Uw bedrijfskosten optimaliseren met behulp van milieuvriendelijke, innovatieve en concurrerende installaties. En dit begint bij het ontwerp van uw installaties.

Deeltjesvrije omgeving

In cleanrooms zorgen wij ervoor dat de vastgestelde normen worden nageleefd, of het nu gaat om de grootte en dichtheid van de deeltjes of de maximaal toegestane bacterieconcentratie. Ontwerp, installatie en onderhoud ... Wij begeleiden u van begin tot eind, tot en met de inbedrijfstelling na onderhoudswerkzaamheden. Bovendien stelt onze technologische monitoring ons in staat om elke bron van verontreiniging of vervuiling tijdens het onderzoek of de productie in cleanrooms te verminderen of zelfs uit te sluiten.

De race tegen de klok winnen

Probeert u uw innovaties zo snel mogelijk op de markt te brengen om u te onderscheiden van de concurrentie?

EQUANS helpt u om de uitdaging aan te gaan! Wij nemen al uw installatiewerkzaamheden, inclusief kalibratie, voor onze rekening, binnen een zeer strikte deadline. Plaatsing van steriele elektrische installaties, leidingwerk (bovengronds, ondergronds of clean piping), branddetectie, integratie van automatiserings- of monitoringsystemen ...

Of u nu een nieuwe fabriek voor de productie van vaccins wilt bouwen of een experimentele celtherapie-eenheid wilt oprichten ... onze ervaren teams stellen hun knowhow tot uw dienst, rekening houdend met uw vereisten inzake traceerbaarheid en geldigheid.

equans_pharma_3

Energy Management

Ook in de farmaceutische industrie zijn de continuïteit van de productie en een kleinere ecologische impact grote uitdagingen. De toevoer van thermische en elektrische energie mag nooit worden onderbroken. Daarom vermenigvuldigen wij de verschillende energiebronnen: traditionele stroomvoorziening via het net, noodgeneratoren, warmtekrachtkoppelingseenheden, fotovoltaïsche panelen enz. En om uw verbruik te verminderen, voeren wij audits uit zodat u uw energie-efficiëntie kunt verbeteren. Dankzij de nauwkeurige monitoring van uw nutsvoorzieningen en processen helpen wij u om uw uitgaven onder controle te houden en de geringste anomalie op te sporen.

equans_FMI_pharma

Geïntegreerd facility management

En, ten slotte, opdat u zich op uw kernactiviteiten kunt concentreren, vertrouwt u het onderhoud van uw technische uitrusting en uw soft services (diensten voor de bewoners van uw gebouw) eenvoudigweg aan ons toe.

Deze globale aanpak bespaart u tijd en geeft u gemoedsrust op de lange termijn. Onderhoud van technische uitrusting, beheer van uw nutsvoorzieningen, maar ook terreinbewaking, catering, afvalbeheer, schoonmaakdiensten ... Aan de hand van KPI's (key performance indicators) en SLA's zorgen wij ervoor dat u uw prestaties kunt optimaliseren en uw operationele kosten kunt verlagen.

Onze vaardigheden en diensten binnen de farmaceutische sector

Elektriciteit & instrumentatie

✓    Cleanrooms
✓    Instrumentatie en ijking
✓    ULV, LV, HV
✓    Netwerken, glasvezel
✓    Brandbeveiliging, toegangscontrole
✓    Analysesystemen
✓    Tracing, aarding, industriële verlichting

Mechanica & industriële leidingen

✓    Montage van elektromechanische apparatuur
✓    Montage van verwarmingsketels
✓    Metaalconstructies
✓    Boven- en ondergrondse leidingen
✓    Piping in alle materialen
✓    Warmte-isolatie
✓    Skids
✓    Clean Piping
✓    Koude-/warmtenetten

Project management & Engineering

    Basic & detailed engineering
    Functional design specifications
    Hardware design specifications
    Software design specifications
    Engineering instrumentation
    Electrical drawings

Onderhoud

✓    Gerichte interventies (ter plaatse en werkzaamheden in de werkplaatsen)
✓    Preventief onderhoud
✓    Engineeringonderhoud
✓    Contracting onderhoud
✓    Onderhoud 4.0.

 

Automatisering

✓    PLC (Siemens, Rockwell, Schneider ...)
✓    SCADA (Siemens, Wonderware, Citect, Panorama ...)
✓    DCS (Siemens, Emerson, Yokogawa ...)
✓    Process Control (bioreactoren, C. Clarif, Ultrafilt ...)
✓    Monitoring Process
✓    Data management – Data Base (InSQL, PI …)
✓    Qualification

Beheerste farmaceutische processen

✓    Water loops: PW (purified water), WFI (Water For Injection), PS (Pure Steam)
✓    Gas distribution loops (CAI, CAP, N2, O2 ...)
✓    Washing machine
✓    SIP (Sterilisation In Place), CIP (Cleaning In Place)
✓    Bioreactor vessels
✓    Media Preparation Vessels
✓    Harvest vessels – centrifugation
✓    Filtration and purification units
✓    Maturing tanks
✓    Inactivation tanks
✓    Acidification vessels
✓    Filling stations
✓    Decontamination stations
✓    Neutralisation stations

•    SIMULATION
•    COMMISSIONING (FAT, EAT, SAT, …)
•    VALIDATION – QUALI¬CATION (IQ, OQ, AAT)
•    PQ (PERFORMANCE QUALI¬CATION) ASSISTANCE
•    TRAINING, AFTER SALES, ASSISTANCE

Onze expertise ten dienste van de farmaceutische industrie en biotechnologieën

Onze referenties

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!