Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Staalindustrie

Onze oplossingen om uw productielijn te optimaliseren

Recycling van zeldzame metalen, productie van warm- of koudgewalste platen of rollen ... Als industrieel in de metaalsector zijn de rentabiliteit en de continuïteit van uw productie essentieel. Van de upgrade van uw installaties (revamping) tot de organisatie van nieuwe productielijnen via het onderhoud van uw apparatuur of de 24/7 storingsdienst ... EQUANS helpt u de kwaliteit en het tempo van uw productie te verbeteren. Met meer dan 30 jaar ervaring als partner van de grootste staalfabrikanten van het land zijn wij in staat om complete oplossingen op maat te bieden, onafhankelijk van elke leverancier.

Totaalaanpak

Staal, roestvrij staal, zink, aluminium ... Of u nu uw recyclingproces wilt ontwikkelen of uw koudwalserij wilt moderniseren, onze teams vinden de oplossing die het best bij uw behoeften past. Controles van de regelaars, solderingen, productie-informatica, MES (Manufacturing Execution System), snelheids-, tractie- of positiecontrole ... Onze kennis omvat alle staalproductieprocessen (thermisch, chemisch, vacuüm, plasma, enz.) en alle soorten installaties: verzinken, verven, gloeien, vlakken, walsen enz. Op basis van uw behoeften werken wij aan de hele productielijn of concentreren we ons op een specifiek onderdeel.

Engineering en automatisering

Een productielijn opzetten of optimaliseren, is alleen zinvol als deze op korte tot middellange termijn rendabel kan worden gemaakt. Op het vlak van procesengineering en -controle helpen onze procesteams u om installaties te ontwerpen die u het grootste rendement op uw investering opleveren. Ons doel? U een kant-en-klare oplossing bieden die perfect in uw omgeving past. Wij zijn niet afhankelijk van een leverancier en adviseren u dus volledig objectief. Zodra de dimensionerings- en ontwerpfase zijn afgerond, staan onze ingenieurs in voor het toezicht op de uitvoering van het project en zorgen ze ervoor dat alles vlot verloopt.

EQUANS_industrie_siderurgie_metallurgie_3

Totaalbeheer van uw project

Ook wat de installatie betreft, streven we naar een perfecte symbiose tussen alle technieken: elektriciteit, instrumentatie, mechanica, leidingen, hydraulische systemen, programmering, bedieningspanelen, controlekamers enz. Ook hier garanderen de ervaring van onze organisatie in de staalindustrie en onze ervaring op het vlak van shutdowns dat onze werkzaamheden aan al uw vereisten voldoen. Tests, inbedrijfstelling, opstarten van de productie ... We verlaten het bedrijf pas als alles perfect werkt. Na ons vertrek blijven we aan uw zijde en garanderen u 24/7 ondersteuning.   

Onderhoud en energiebeheer

Uw productielijn is actief en moet continu draaien? In een sector waar de minste storing ernstige gevolgen voor de rentabiliteit van uw bedrijf kan hebben, zorgen wij voor de betrouwbaarheid van uw apparatuur. Preventief, curatief of voorwaardelijk onderhoud: wij zorgen voor uw installaties door een beroep te doen op de beste monitoringinstrumenten. Eenvoudige diagnose, snelle probleemoplossing, opleiding van uw personeel ... Alles is erop gericht om u te helpen om uw kwaliteitskosten te verlagen, uw prestaties te verbeteren en uw energieverbruik te optimaliseren. 

Onze expertise ten dienste van de staalindustrie

Onze referenties

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!

Etienne Warnier

Senior Engineering Manager