Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inductief buigen: een brede waaier aan toepassingen

Al sinds bijna 50 jaar is EQUANS gespecialiseerd in warm gebogen buizen en leidingen voor uiteenlopende toepassingen en voor de meest uitdagende projecten wereldwijd: gas-of oliepijpleidingen, hernieuwbare energie, grote infrastructuurwerken …

De werkplaats van EQUANS in Grimbergen heeft heel wat expertise opgebouwd en een productieproces ontwikkeld om hoogwaardige pijpbochten te produceren via inductief buigen.

Flexibiliteit en nauwkeurigheid van het proces

Duizenden buizen, losse bochten en pipe spools (meerdere bochten in verschillende vlakken) verlaten jaarlijks de werkplaats van EQUANS in Grimbergen voor projecten over de hele wereld. De drie inductiebuigtoestellen van de werkplaats kunnen jaarlijks tot 12 000 bochten produceren in grote diameters tot 1600 mm en met wanddiktes tot 150 mm in elke staalkwaliteit, van koolstofstaal tot roestvrij staal, clad staal of meer exotische staalsoorten zoals duplex, P91 of nickel legeringen.

Naast de traditionele pijpleidingmarkten wekt inductiebuiging een toenemende interesse op bij ingenieurs en architecten, omdat het een breed scala aan vormmogelijkheden biedt. De teams van EQUANS in Grimbergen leveren bijvoorbeeld onderdelen die nodig zijn voor de bouw van de stalen fundering van offshore hoogspanningsstations van offshore windparken. Inductief buigen biedt dus flexibiliteit bij de keuze van de buighoek en buigradius maar is daarnaast ook minder onderhevig aan wandverdunning en springback, waardoor buignauwkeurigheid inherent beter is.

usine tuyaux
usine tuyaux

Volledig uitgeruste werkplaats

Naast de drie inductiebuiglijnen, huisvesten we in de werkplaats van EQUANS een groot aantal las-, snij- en boormachines met de nieuwste technologie. Zo kunnen we de volledige prefabricage van complexe leidingsystemen onder hogedruk aanbieden. Na het lassen of buigen, kan men een warmte- of koelingsbehandeling uitvoeren op de bochten om de mechanische eigenschappen van het materiaal te behouden of te herstellen. Hiervoor is de werkplaats uitgerust met drie grote ovens voor de warmtebehandeling en een eigen grote watertank die wordt gebruikt voor het ‘schrikken’ van de bochten na de warmtebehandeling (quench bad).

Gekwalificeerd personeel

Gedurende het hele proces wordt de kwaliteit voortdurend en nauwlettend in de gaten gehouden door de interne QC-afdeling van EQUANS. Dat begint zodra de leidingen en bijbehorende materiaalcertificaten in onze werkplaats aankomen tot de levering van certificaten voor de eindverzending aan de klant. Ook al is het huidige buigproces grotendeels geautomatiseerd, hangt het succes van inductiebuigen nog steeds voor een groot deel af van de expertise van de operator, een expertise die al sinds bijna 50 jaar door EQUANS wordt opgebouwd.

Of het nu gaat om het buigen van leidingen of de prefabricage van een volledig leidingsysteem, we zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor de meest uitdagende projecten waarbij kwaliteit en tijdsdruk van onze klanten primordiaal zijn.

tuyau jet eau - usine
50
Bijna 50 jaar ervaring
70
Export naar 70 landen wereldwijd
150
Wanddikte tot 150 mm
1600
Tot 64 inch buisdiameters
50
Bijna 50 jaar ervaring
70
Export naar 70 landen wereldwijd
150
Wanddikte tot 150 mm
1600
Tot 64 inch buisdiameters

Onze contactgegevens

Industrieweg 16
1850 Grimbergen 
Belgique
Tel. +32.2.254.58.11 

 

Offerte- of aanbestedingsaanvraag

Stuur ons uw vraag via onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.