Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelinstallaties bij Dely Wafels

1 JANUARI 2020

EQUANS installeerde een industriële koelinstallatie op basis van natuurlijke gassen bij de specialist van de Belgian Frozen Waffles.

Dely Wafels is gespecialiseerd in het produceren van diepgevroren Brusselse wafels. Vanuit zijn nieuwe productie-eenheid in Steenput worden per dag 800 000 Belgische wafels gebakken. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de modernste productietechnologieën. Koeltechnologie is daar een niet onbelangrijk onderdeel van. Meteen na het bakken worden de wafels immers diepgevroren, verpakt en klaargemaakt om verscheept te worden naar klanten over de hele wereld. Ontdek hieronder hoe het innovatieve koelsysteem van EQUANS Dely Wafels heeft overtuigd…

NH3 of ammoniak, een natuurlijk koelmiddel

EQUANS zorgde voor het ontwerp en de installatie van een innovatief koelsysteem voor de nieuwe productie-eenheid van Dely Wafels. Het koelsysteem maakt gebruik van NH3 of ammoniak, een natuurlijk koelmiddel. Dat was voor Dely Wafels een pluspunt aangezien veel bedrijven waarmee ze samenwerken willen vergroenen.

employé equans + machines
employés equans _ usine gauffres

Oplossingen om het energieverbruik te verminderen

EQUANS heeft ook warmterecuperatie mogelijk gemaakt voor de vloerverwarming en de productie. De warmte die de installatie produceert wordt dus opnieuw gebruikt om water te verwarmen. Het ontdooiingssysteem is niet langer elektrisch, maar gebruikt de persgassen die de installatie produceert. Zo zorgt het nieuwe koelstysteem voor een verminderd energieverbruik van de productie-eenheid en de koelinstallaties van Dely Wafels. Dat koelsysteem behoort tot de vele energie-efficiëntieoplossingen die EQUANS aanbiedt. Hiermee helpt het zijn klanten om hun ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen en hun aantrekkelijkheid en concurrentievermogen te verbeteren.

2
Mycom compressoren -37°C, elk 300 kW
1
Grasso compressor -5°C, 200 kW
2
Vriestunnels elk 240 kW/-37°C
1
Diepvries
2
Mycom compressoren -37°C, elk 300 kW
1
Grasso compressor -5°C, 200 kW
2
Vriestunnels elk 240 kW/-37°C
1
Diepvries
Contact

Wenst u meer informatie over onze industriële koelinstallaties?

Our achievements

Zie ook

Nieuws

Equans voorziet zorgcampus Sint-Jozef van alle technieken

Sint-Jozef is een gloednieuwe zorgcampus in Ekeren. Het gaat om een multifunctionele zorginstelling die onder meer een internaat, klaslokalen en diverse therapie- en buitenruimtes huisvest. Voor de studie en installatie van de technieken deed hoofdaannemer Van Roey een beroep op Equans. Dat er voor alle technieken en bijhorende expertise één aanspreekpunt was, bleek hier een groot voordeel. Komende zomer neemt de buitengewone onderwijsinstelling Sint-Jozef zijn intrek op de gloednieuwe campus in Ekeren. De nood aan een nieuw gebouwencomplex kwam er niet zomaar.Leerlingen van de buitengewone basisschool Het Sas en de buitengewone middelbare school De Tjalk zullen in Sint-Jozef les krijgen in klaslokalen die volledig op maat van hun behoeften zijn ontworpen. Dankzij de zorginstelling Heder, die onder andere een revalidatiecentrum met zwembad omvat, een ganglabo, een internaat, een gespecialiseerd kinderdagverblijf, een centrum voor dagopvang en een hotel, biedt zorgcampus Sint-Jozef een allesomvattend zorgaanbod op een toplocatie.
Nieuws

Digitalisatie in de betonindustrie

State-of-the-art aansturing voor mengers, vulgroepen en/of betontransport, geautomatiseerde aanvoer… Equans is een belangrijke speler op gebied van automatisering van bulkhandeling en procescontrole van menginstallaties in de betonindustrie. Het Process Solutions team heeft de zomermaanden van 2022 hard gewerkt aan het upgraden en uitbreiden van betoncentrales voor klanten zoals Marmorith, Ergon, Ronveaux en Norré-Behaegel. Projecten die de klanten liefst tijdens de verlofperiode inplannen, zodat medewerkers zo weinig mogelijk of helemaal geen last hebben van stilstand en onbeschikbare infrastructuur. Zo kreeg het Process Solutions team van Equans de pittige uitdaging om in die zomermaanden maar liefst vier complexe projecten af te werken. 
Nieuws

De afvalverbrandingsinstallatie van InBW: een uitdagende opdracht!

Equans renoveert in recordtempo de stoomketel en de apparatuur voor rookgasbehandeling in de afvalverbrandingsinstallatie (AVI) van Virginal. Het resultaat: veiligere installaties met een hoger rendement.Afvalverbrandingsinstallaties zijn in essentie grote fabrieken die warmte en elektriciteit opwekken door het verbranden van huishoudelijk afval. Een voorbeeld van productie van hernieuwbare energie. De AVI van de intercommunale InBW, gelegen tussen Nijvel en Brussel (in Virginal), is een van de vier installaties in het Waals Gewest. Ze is gebouwd medio jaren negentig en kon dus wel een grondige opknapbeurt gebruiken. Als partner van verscheidene AVI’s (niet alleen in België, maar ook in onze buurlanden Frankrijk en Nederland) verving Equans een groot deel van de oven-stoomketel van productielijn 1. We vernieuwden ook de installaties om de rookgassen van lijnen 1 en 2 te behandelen en de afzuiginstallatie en transportbanden voor de bijproducten van de AVI (sintels, assen en rookzuiveringsresten). Het doel? De levensduur van de apparatuur verlengen, de prestaties verbeteren en ervoor zorgen dat Waals-Brabant autonoom kan blijven voor het verwerken van huishoudelijk afval.