Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warmte-krachtkoppeling

Meer energie-efficiëntie voor minder CO2

U wilt de energiefactuur van uw industriële site of gebouw verlagen, uw CO2-uitstoot verminderen en minder afhankelijk worden van de markt? Warmte-krachtkoppeling is een innovatieve oplossing waarmee u een steentje bijdraagt aan de energietransitie. EQUANS is gespecialiseerd in warmte-krachtkoppeling met biogas en aardgas en heeft meer dan 20 jaar ervaring met de toepassing van deze technologie in zowel de industriële als de dienstensector. Wij bieden een complete oplossing, van de haalbaarheidsstudie tot onderhoud en 24/7 interventie.

Verwarming en elektriciteit in één

Bij warmte-krachtkoppeling gaat het erom twee vormen van energie (elektriciteit + thermische energie) op te wekken uit één primaire bron (aardgas, hout of biogas). Deze technologie maakt het dus mogelijk om tegelijkertijd elektriciteit en warmte te produceren – een combinatie die energiebesparingen oplevert.

Een motor of turbine (bijvoorbeeld op gas) laat een generator draaien, die vervolgens elektriciteit opwekt. En die wordt doorgaans opnieuw in het openbare elektriciteitsnet geïnjecteerd. De warmte die tijdens dit proces ontstaat (en gewoonlijk verloren gaat), wordt door warmtewisselaars teruggewonnen en gebruikt voor verwarming en sanitair warm water.

Van de grote industrie tot dienstenbedrijven

Warmte-krachtkoppeling was aanvankelijk voorbehouden aan grote energie- en warmteproducenten, zoals in de industriële sector. Maar nu is deze techniek toegankelijk voor elke sector en elk bedrijf, hoe klein of groot ook.

Na een grondige analyse van de noden en het verbruik kan EQUANS deze technologische oplossing aanbieden aan een groot aantal actoren, zoals rusthuizen. Bovendien passen we ons flexibel aan elk type van klant aan. De Groep biedt een garantie voor de prestatie en beschikbaarheid van de infrastructuur, net als oplossingen voor het beheer ervan op afstand.

EQUANS_Nos-expertises_Solutions-d-efficacite-energetique_cogeneration_2
EQUANS_Nos-expertises_Solutions-d-efficacite-energetique_cogeneration

De voordelen van warmte-krachtkoppeling

✓    Een groter energierendement: met warmte-krachtkoppeling bespaart u 15 tot 20% primaire energie.

✓    Lagere CO2-uitstoot: verwarming en elektriciteit worden gedecentraliseerd geproduceerd. In combinatie met het verbeterde rendement kan het systeem de CO2-uitstoot als gevolg van het energieverbruik van de infrastructuren met 25% verminderen.

✓    Tot 30% korting op uw energiefactuur: de warmte die gewoonlijk verloren gaat bij de omzetting in elektriciteit, wordt volledig gerecupereerd voor de verwarming van uw gebouw of voor sanitair warm water. U verbruikt de opgewekte elektriciteit voor het grootste deel meteen ter plaatse, waardoor u geen distributiekosten hoeft te betalen.

Onze oplossingen en diensten

✓    Vereiste afmetingen analyseren

✓    Haalbaarheidsstudies

✓    Ontwerp

✓    Rentabiliteit berekenen

✓    Dossiers voor subsidies en premies opstellen

✓    Alle installatiewerken

✓    Integratie van warmte-krachtkoppelingseenheden (hydraulisch, elektrisch en automatisering)

✓    Inbedrijfstelling

✓    Onderhoud en controles

✓    24/7 interventiedienst

✓    Financiering

EQUANS_Nos-expertises_Solutions-d-efficacite-energetique_cogeneration

Constante monitoring, voor uw gemoedsrust

Met EQUANS is uw warmte-krachtkoppelingsinstallatie in goede handen. Ons team heeft meer dan 70 jaar ervaring in technisch beheer.

Bovendien werken we met een systeem voor permanente monitoring op afstand. Dit systeem meldt automatisch en onmiddellijk alle problemen met een warmte-krachtkoppelingsinstallatie aan het operationele centrum van EQUANS. Dat schakelt dan onmiddellijk de aangewezen specialisten in.

Meer dan 20 jaar expertise tot uw dienst

Ons warmte-krachtkoppelingsteam bestaat uit ervaren ingenieurs, deskundigen en technici. Zij staan garant voor een onberispelijke service. Iedere werknemer wordt voortdurend bijgeschoold en geëvalueerd. Specialisten op een bepaald gebied kunnen op hun beurt rekenen op de steun van andere deskundigen. Onze organisatie is volledig aangepast voor een soepel en correct verloop van het ontwerp, de installatie, de inbedrijfstelling en het onderhoud. Wij beschikken over de capaciteit en de knowhow om in elke situatie snel en efficiënt op te treden.

Onze referenties

Nieuws

Jaarlijkse daling van het energieverbruik met 15,5% bij CHR Sambre et Meuse

Nieuws

De nieuwe gevangenis in Haren: onze multitechnische expertise voor een uitzonderlijk DBM-project.

Contact

Meer weten over onze oplossingen?