Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gebouwbeheersystemen

Van GTB tot smart building

Uw gebouw is enig in zijn soort, wat de omvang of functie ervan ook mag zijn! Elk gebouw heeft zijn eigen technologische, elektrische en klimatologische uitdagingen. Met behulp van informaticatools en digitalisering komt EQUANS tegemoet aan uw eisen en de hoge verwachtingen van de mensen in uw gebouw. Temperatuurinstellingen, verlichting, monitoring van energieverbruik, storingsdetectie ... Door uw gebouw meer verbonden te maken, kunnen wij deze parameters op afstand en in real time opvolgen.

Onze diensten

✓    Gebouwbeheersystemen installeren

✓    Algemene automatisering

✓    Hardware engineering

✓    Installatie van sensoren en IoT-apparatuur

✓    Big Data-toepassingen

✓    Automatische detectie van defecten en storingen in de installaties

GTB/BMS

Controlepunten, alarmen, metingen van allerlei parameters ... noem maar op. Uw technicus die een optimale werking van de installaties moet garanderen, wordt overstelpt met een toevloed van gegevens over uw gebouw. Ook hier kan EQUANS u te hulp schieten.

Als integrator op het vlak van automatisering bieden wij oplossingen voor Gecentraliseerd Technisch Beheer (GTB of BMS - Building Management System) om al uw installaties in één oogopslag te monitoren. Onze open, opschaalbare en moduleerbare systemen kunnen aan eender welke specifieke situatie worden aangepast.

Ons doel? U begeleiden bij het controleren van uw verwarming, ventilatie of verlichting met slechts één interface die al deze technieken samenbrengt. Wenst u bepaalde parameters te wijzigen voor een beter comfort van de mensen in uw gebouw? Gewoon de wijzigingen invoeren in het GTB en klaar!

Smart building oplossingen

Bent u aan het (ver)bouwen? En beschikt u al over een aantal sensoren op uw installaties? Of bent u van plan er te installeren? Onze slimme oplossingen bieden heel wat voordelen om uw investeringen optimaal te laten renderen en de prestaties van uw gebouw te optimaliseren.

 

Hoe gaat dit in zijn werk? We verbinden al uw systemen met elkaar via het IoT (Internet of Things) en analyseren onafgebroken uw data. U kunt op verschillende grafische gebruikersinterfaces (dashboards) in real time de bezettingsgraad van uw gebouw, de comfortparameters (temperatuur, CO2, fijnstof enz.) of uw energieverbruik weergeven.

 

En dat is nog niet alles! Door een bijkomende predicatieve analyse aan uw data te koppelen, kunt u via ons integratieplatform zelfs de allerkleinste afwijking (abnormale trillingen, drukverlies, risico op legionella of roestvorming enz.) opsporen. Op die manier optimaliseert u uw energieprestaties en het onderhoud van uw uitrustingen. En bespaart u geld!

Doorgedreven user experience

Met het oog op een optimale gebruikerservaring kunnen wij de levenskwaliteit van de mensen in uw gebouw aanzienlijk verbeteren door slimme toestellen te installeren.

Dankzij het Internet of Things hebben zij op elk moment van de dag controle over hun leefomgeving: toegang tot het gebouw met een QR-code, CO2-controle, slimme verlichting, inplannen en reserveren van vergaderzalen enz.

Hiermee loodst u uw gebouw een nieuw tijdperk binnen waarin de gebruikers in een verbonden universum terechtkomen waarmee ze kunnen communiceren.

 

Predictive Building control

Beheer uw energieverbruik en CO2-uitstoot

Besparen op uw jaarlijkse energiekost en minder CO2 uitstoten ? En dat zonder significante investeringskosten die u sowieso in minder dan 2 jaar dubbel terugverdient? Dat kan met onze in-house ontwikkelde software voor ‘predictive building control’.

In klassieke gebouwbeheersystemen (BMS) wordt de warmtevraag o.a. bepaald door de buitentemperatuur in combinatie met modulerende ketels en pompen. De slimme ‘predictive building control’ software van EQUANS houdt rekening met veel meer factoren:

  • geveloriëntatie,
  • bezonning/schaduw doorheen de dag,
  • inertie van het gebouw,,
  • bezettingsgraad etc

Zo kunnen we de warmtevraag van uw gebouw beter voorspellen en de warmteproductie en -verdeling in het gebouw nauwkeuriger aansturen, waardoor u minder onnodig verwarmt.

Deze technologie is aangepast voor kantoorgebouwen van +/- 10.000 m² (totale vloeroppervlakte). In productie- of opslagruimtes optimaliseren we de energie-efficiënte aan de hand van aangepaste parameters. Nadat we eventuele ontbrekende meetpunten en onze module geplaatst hebben, is uw installatie klaar om op te starten.
 
Tijdens een ‘leerperiode’ verzamelt en analyseert onze software de data van uw gebouw. Zo leert het systeem anticiperen op de noden en stuurt het de energiesystemen doelgericht aan.
Via een dashboard kan het energieverbruik – en de voorspelde besparing – op de voet gevolgd.

Voordelen van smart building oplossingen

✓    Welzijn en veiligheid: Uw gebouwen bieden comfort en zijn veilig. Ze vrijwaren het welzijn van de aanwezigen en beschermen uw bezittingen.

✓    Aantrekkelijkheid: Door interactieve en verbonden ruimten te creëren, speelt u in op de verwachtingen en behoeften van de mensen in uw gebouw.

✓    Operationele efficiëntie: Door uw installaties beter te laten presteren, optimaliseert u uw operationele efficiëntie en bespaart u tegelijk op energie- en onderhoudskosten.

✓    Open en performant systeem: door EQUANS als partner te kiezen, profiteert u van een integratieplatform op basis van open source componenten, dat in staat is alle technologieën te integreren en grote hoeveelheden gegevens snel te verwerken.

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!