Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Water- en gasnetten

Dé oplossing voor al uw nutsvoorzieningen aan gemeenschappen

Door België lopen miljoenen kilometers aan ondergrondse, bovengrondse of onderwaternetten. Via die netten vervoeren en verdelen nutsbedrijven de hulpbronnen die we nodig hebben om ons te wassen, om ons te verwarmen en om eten te maken. Kortom, ze zijn onmisbaar voor ons welzijn en comfort.

In het licht van de klimaatverandering is het een absolute must om die netten in stand te houden, te onderhouden en te optimaliseren. De veiligheid van de gebruikers, het goede beheer van de regio's, maar ook de bescherming en het behoud van ons milieu staan op het spel.

EQUANS biedt een volledig dienstenpakket voor de ontwikkeling en installatie van bovengrondse en ondergrondse netten van water- en gasleidingen.

water and gas distribution networks

Een globale aanpak, van onderzoek tot distributie

Ons aanbod omvat alle expertise en diensten op het vlak van netten, zodat onze klanten altijd van een kant-en-klare oplossing profiteren. Wij zorgen ervoor dat elke beslissing de juiste is, om de budgetten te optimaliseren en het milieu te beschermen.

Wij helpen u vanaf de plaatsing van de water- en gasdistributieleidingen en ontfermen ons over de bouwwerkzaamheden, de stroomvoorziening, de telemetrie en het onderhoud. Wij sluiten abonnees aan, ongeacht de nutsbedrijven waarop ze een beroep doen.

Overeenkomstig de nieuwe praktijken inzake waterverbruik ondersteunen wij onze commerciële en openbare partners bij de installatie en het onderhoud van slimme meters. Zo is het mogelijk om meterstanden rechtstreeks door te geven en oververbruik en waterlekken in real time op te sporen.

Onze oplossingen

✓    Ondergrondse leidingen voor gas (PE of staal) en water (PE of gietijzer) plaatsen

✓    Kleppen, ledigingscontrole en meetstations voor gas en andere vloeistoffen

✓    Gas- en wateraansluitingen

✓    Installatie en vervanging van slimme en budgetmeters (draadloze uitlezing)

✓    Noodreparatiediensten

underground gas and water installation
drilling

Onze expertise in horizontaal gestuurd boren

EQUANS is al meer dan 20 jaar een erkend expert op het gebied van horizontaal gestuurd boren (HDD of Horizontal Directional Drilling) en geldt in België als een van de grootste specialisten als het aankomt op complexe en speciale boringen. Horizontaal gestuurde boringen maken het mogelijk om lange ondergrondse infrastructuren aan te leggen volgens het 'no-dig'-principe (zonder geul).

Deze techniek is nauwkeurig en efficiënt en heeft drie grote voordelen: ze beperkt overlast in de omgeving, is snel uit te voeren en de graafwerkzaamheden zijn minimaal.

Wij werken met lengtes tot 1200 meter en diameters tot 1,2 meter, en dat voor buizen in zowel polyethyleen als roestvrij staal. Met een optische gyroscoop kunnen wij het boorpad met opmerkelijke precisie volgen.

Ter ondersteuning van deze afdeling beschikken wij over een team van specialisten en tekenaars die dankzij gespecialiseerde software de voorstudies, de 'mud pressures' en de 'as builts' van deze boringen kunnen maken.

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!