Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De geschiedenis van Cofely Services

Ancienne image Cofely

Cofely Services is het historische merk van EQUANS gespecialiseerd in geïntegreerd Facility Management, energie-efficiëntieprojecten, technisch beheer en onderhoud. In juli 2021 werd Cofely Services EQUANS en het bundelt tegenwoordig zijn expertise met die van Fabricom en Axima om de prestaties en het rendement van industrieën, gebouwen, transportinfrastructuur en distributienetwerken te verbeteren.

Bedrijven met eenzelfde missie

Maart 1963

Oprichting van de Compagnie Générale de Chauffe (CGC). Deze was toen eigendom van Fabricom, de Cie Générale de Chauffe-France en Elf.

Oktober 1963

CGC België haalt zijn eerste contract binnen.

Ancienne photo Cofely

1973

CGC België sluit drie grote contracten in Brussel - WTC, Manhattan Center en de Philips-toren. Het aantal werknemers stijgt op enkele weken tijd van 100 naar 200.

1983

CGC België verhuist naar het World Trade Center om zijn aanhoudende groei te ondersteunen.

1985

CGC België verovert Vlaanderen onder de naam Bekotec.

1992

Fabricom koopt alle aandelen van CGC, dat Axima wordt.

1994

Axima haalt het onderhoudscontract voor de luchthaven van Zaventem binnen.

2001

Axima wordt Axima Services, de leider in technisch beheer en onderhoudsdiensten.

2009

Axima Services wordt Cofely Services wanneer Gaz de France en SUEZ samensmelten en hun respectieve onderhoudsbedrijven, Cofathec en Elyo, integreren. Dit leidt tot de oprichting van de entiteit GDF SUEZ Energy Services, een van de vijf operationele takken van GDF SUEZ. In zijn Benelux-divisie versterken Cofely Services, Fabricom, Axima Contracting en Axima Refrigeration hun synergieën om hun klanten in de industriële, diensten- en infrastructuursector geïntegreerde oplossingen te kunnen aanbieden.

2012

Om deze unieke cluster van dienstverleners meer zichtbaarheid te geven, voegen de Benelux-entiteiten van GDF SUEZ Energy Services zich bij het overkoepelende merk 'Cofely': een merk dat 100 % gewijd is aan b2b-diensten op het vlak van energie-efficiëntie. Fabricom wordt dan Cofely Fabricom, Cofely Services blijft zoals het is en Axima (waaronder nu Axima Contracting, Axima Refrigeration, Thermoco en ISB vallen) krijgt de naam Cofely Axima, een specialist in HVAC, koeling, airconditioning, pijpleidingen en brandveiligheid.

2013

Cofely Services viert zijn 50e verjaardag.

2015

GDF SUEZ wordt ENGIE. Deze nieuwe naam belichaamt de dynamiek van verandering in het licht van de uitdagingen bij de energietransitie. Tegelijkertijd veranderen de Belgische entiteiten van GDF SUEZ opnieuw van naam: deze worden ENGIE Cofely, ENGIE Fabricom, ENGIE Axima (voor het onderdeel energiediensten) en ENGIE Electrabel (voor het onderdeel elektriciteit).

2020

Om hun klanten beter te begeleiden in hun transitie naar koolstofneutraliteit, verenigen de dienstenentiteiten van ENGIE in België (ENGIE Cofely, ENGIE Fabricom en ENGIE Axima) zich onder ENGIE Solutions en onderscheiden zich zo van hun zusterbedrijf ENGIE Electrabel, de Belgische marktleider in energieverkoop en de grootste producent van groene elektriciteit in België.

Juli 2021

Oprichting van het merk EQUANS, leider in multitechnische diensten. EQUANS is nu een autonome entiteit binnen ENGIE, onder de algemene leiding van Jérôme Stubler, die alle dienstverlenende bedrijven van de ENGIE Groep omvat. ENGIE Solutions, waaronder de activiteiten van ENGIE Axima, ENGIE Fabricom en ENGIE Cofely vallen, wordt EQUANS in België en Luxemburg.

November 2021

Bouygues tekent een overeenkomst met ENGIE voor de overname van EQUANS

Oktober 2022

Bouygues rondt de overname van Equans af, wat een belangrijke stap is in de ontwikkeling van de Groep. Dankzij deze operatie kan Bouygues een wereldleider worden in de groeiende markt van de multitechnische diensten, met activiteiten die een centrale rol spelen in de ecologische, industriële en digitale transitie. Meer info.

Jobs

Werken bij EQUANS

Bij EQUANS zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent om onze teams te versterken en onze klanten, dankzij de technische expertise van onze mensen, de beste service te bieden.