Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EQUANS zorgt voor waterkwaliteit

22 maart 2021

Op het gebied van waterbehandeling vertrouwen openbare besturen al tientallen jaren op de expertise van EQUANS. Of het nu gaat om drinkwater, zwembadwater of rivierwater: de normen worden met de dag strenger.

Rivierwater

EQUANS is sinds het begin van de jaren tachtig actief in de bouw van zuiveringsinstallaties. Vaak worden naast deze zuiveringsinstallaties ook pompstations voor regenwater gebouwd, met een bijzondere aandacht voor de energie-efficiëntie van de installaties. Met deze uitgevoerde realisaties, hebben wij een grote bijdrage geleverd in de verbeterde kwaliteit van onze rivierwateren en de toename van de biodiversiteit. Veel rivieren die 30 jaar geleden nog zwaar vervuild waren, zijn nu weer aantrekkelijk voor natuur, ontspanning en de leefomgeving.

rivière
réservoir eau

Drinkwater

Drinkwater daarentegen moet aan veel strengere eisen voldoen dan rivierwater en dit gebeurd in deze installaties met bijkomende zuiveringsstappen en technieken. EQUANS heeft al heel wat verwezenlijkt op het gebied van deze waterbehandelingsinstallaties. Drinkwaterbedrijven doen daarom een beroep op EQUANS voor hun expertise op het gebied van de bouw van de elektromechanische installaties en bijhorende specifieke oplossingen.

Deze oplossingen evolueren voortdurend en omvatten o.a. UV-behandeling, die de meest schadelijke bacteriën in het water elimineert, en wateronthardingsinstallaties die het opgepompte grondwaterwater kalkvrij maken. Onze teams zijn samen met onze klanten steeds op zoek naar nieuwe en nog meer doeltreffendere zuiveringsprocessen en installaties.

Op korte termijn zal ook de uitdaging eruit bestaan om het gezuiverde afvalwater vanuit de rioolzuiveringsinstallaties verder te gaan zuiveren naar een drinkwaterkwaliteit , evenals ook het zeewater te gaan ontzilten tot drinkwater voor onze kustregio.

Zwembadwater

Onze teams zorgen ook voor de waterkwaliteit in zwembaden. Zij controleren en analyseren de kwaliteit van het water, bewaken de hygiënische omstandigheden en houden zich zorgvuldig aan de comfortvereisten, de watertemperatuur en de geurverwijdering. Zij zien erop toe dat de installaties voldoen aan de geldende voorschriften, zodat de gebruikers in alle veiligheid kunnen genieten van een moment van ontspanning.

enfants dans piscine
+ 30 jaar
Expertise in het bouwen van waterbehandelingsinstallaties
jaren' 80
Sinds de jaren 80 actief in de bouw van zuiveringsstations
1 oplossing UV
Waterbehandeling is één van de gebruikte oplossingen om water te zuiveren
+ 30 jaar
Expertise in het bouwen van waterbehandelingsinstallaties
jaren' 80
Sinds de jaren 80 actief in de bouw van zuiveringsstations
1 oplossing UV
Waterbehandeling is één van de gebruikte oplossingen om water te zuiveren
Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings