Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indaver verwerkt 3 keer meer PMD dankzij het LMS platform van EQUANS

Elk jaar beheert en verwerkt Indaver meer dan 5 miljoen ton afval op verschillende sites in binnen- en buitenland. Afval dat door heel wat vrachtverkeer moet worden aan- en afgevoerd, wat een aantal logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Door de in- en uitstroom te optimaliseren met een globaal Logistics Management Systeem (LMS) van EQUANS, slaagde Indaver erin om de efficiëntie, capaciteit én veiligheid op meerdere sites te verbeteren.

Indaver vroeg EQUANS om een oplossing uit te werken die toeliet om een aantal logistieke processen op de sites in Duinkerke, Doel en Willebroek te automatiseren. Denk: de mogelijkheid voor chauffeurs om zichzelf aan te melden, toegangscontrole voor bezoekers en partners, de weging en administratieve afhandeling van ladingen, de communicatie en monitoring van de veiligheidsvereisten op het terrein … Daarvoor voorzag EQUANS één centraal communicatie- en orchestratieplatform, dat een betere samenwerking mogelijk maakt tussen de verschillende deelsystemen van de supply chain. Het systeem is 100% geïntegreerd met het ERP-systeem en de bestaande back-end en front-end oplossingen van Indaver.

Eén totaaloplossing

 

Marcel Grondelaers, business development manager bij EQUANS: “Uniek aan ons systeem is dat we als enige in de markt effectief een totaaloplossing kunnen voorzien. Klanten kunnen bij ons met al hun logistieke noden terecht. We starten elk project met een consultancy-traject, voorzien aangepaste hardware voor de integratie van het systeem, staan in voor de automatisering van processen én bieden ook 24/7 service op alle sites aan. Op die manier hebben ze maar één aanspreekpunt nodig.

Modulair systeem

 

De logistieke noden van Indaver zijn voor elke site anders. En daar blijkt de LMS-oplossing goed op afgestemd, aldus Nathalie Vasseur, projectverantwoordelijke bij Indaver: “We wilden een oplossing die kon beantwoorden aan de specifieke noden van elke site. Aangezien de LMS-oplossing van EQUANS modulair is, konden we kiezen wat er voor ons van toepassing was. Zo is het aanmeld- en weegsysteem volledig geautomatiseerd op sites waar we weinig vrachten hebben. Op andere sites, zoals in Willebroek, wilden we onze verwerkingscapaciteit verdrievoudigen. Daarom hebben we de flow geoptimaliseerd om de tijd die vrachtwagens op het terrein doorbrengen te verkorten. Zo kan Indaver vandaag drie keer zoveel PMD verwerken met hetzelfde aantal logistieke medewerkers.”

25 jaar logistieke ervaring

 

Dat EQUANS kan leunen op meer dan 25 jaar logistieke ervaring en kennis, sterkte het vertrouwen bij Indaver om de samenwerking aan te gaan. Grondelaers: “Er is meer nodig dan technische competenties alleen om een opdracht als deze uit te voeren. We slaagden erin om de ‘logistieke taal’ van de klant te spreken en zagen snel in welke oplossingen Indaver nodig had om tot een optimale supply chain te komen. Onze ervaring, referenties en het internationale karakter van onze activiteiten hebben dan ook zeker een rol gespeeld om de klant te overtuigen. En natuurlijk ook om van deze opdracht een succesverhaal te maken.”

Dat laatste zal Indaver niet ontkennen: “We zijn heel tevreden met het resultaat. Dankzij dit systeem hebben we opnieuw een belangrijke stap vooruitgezet in het automatiseren van onze logistieke processen. Bovendien zullen we onze nieuwe verwerkings- en recyclagesites er standaard mee uitrusten. Zo kunnen we onze sites op de meest veilige en kostenefficiënte manier exploiteren”, besluit Vasseur.

Contacteer onze experten

Heeft u een vraag over ons aanbod, wenst u meer informatie of zoekt u een aanspreekpunt? Stuur ons uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Contacteer ons vandaag nog voor meer info. Samen bekijken we wat we voor uw automatiseringsproject van bulkgoederen kunnen betekenen.

Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.