Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefaco’s mengsystemen worden gestuurd door een betrouwbaar, toekomstbestendig en homogeen platform

SaaS-oplossing van EQUANS zorgt voor voorspelbaarheid en gemoedsrust

Wanneer Prefaco betonlegeringen samenstelt, moeten de verhoudingen absoluut goed zitten. Zo niet kan de legering worden weggegooid. Een goede sturing is essentieel en dus ook een betrouwbaar sturingssysteem. Dat vond Prefaco bij EQUANS, en het kreeg er een razendsnelle implementatie en uiterst alert reagerende customer service bovenop.

Prefaco is een leverancier van geprefabriceerde elementen voor de bouwindustrie. Door zijn nadruk op kwaliteit heeft het bedrijf een solide reputatie bij aannemers en is het houder van kwaliteitslabels zoals KOMO en BENOR. Dit laatste keurmerk is toegekend aan meerdere geprefabriceerde elementen: gewapende en voorgespannen breedvloerplaten, dubbele en volle wanden, structuurelementen in gewapend beton, en trappen.

Op zoek naar een stabiel en flexibel sturingssysteem

Eén van de grote uitdagingen voor Prefaco bij de productie van hun elementen is de juiste dosering van water in de betonlegering. “Zelfs maar enkele liters te veel of te weinig kunnen een foute chemische reactie veroorzaken, zodat de resulterende batch niet voldoet aan de vereiste kwaliteit”, aldus Luc Lenaerts, Project Manager bij Prefaco. "Om deze dosering continu juist te houden moet het besturingssysteem voor de productie voldoende betrouwbaar zijn. Bovendien moest het robuust genoeg zijn om een continue productie aan te kunnen. “Dat was met onze vorige besturing helaas niet het geval”, merkt Lambrechts op, “het was gebaseerd op Windows 2000 waarvoor geen systematische ondersteuning meer is voorzien, en ook andere leveranciers ondersteunden onze omgeving niet meer. Bovendien viel het systeem vaak uit. We hadden nog geen grote problemen gehad, maar we hadden wel het gevoel dat er een zwaard van Damocles boven ons hoofd hing.

 

Omdat verscheidene andere sites van moederbedrijf CRH Belgium al gebruik maakten van de technologie van EQUANS ter ondersteuning van hun activiteiten, tot ieders tevredenheid, besloot men om ook bij Prefaco voor EQUANS -software te kiezen. “Op de tien productiesites waar onze sturingen al draaien, waardeert men niet alleen de technologie, maar ook de knowhow en de service van EQUANS”, vertelt Ewout Tijtgat, Senior Project Manager bij EQUANS, “en ze maken ook dankbaar gebruik van het SaaS-model waaronder we onze technologie aanbieden. Zo hoeft Prefaco zich geen zorgen te maken over de stabiliteit en de compatibiliteit met andere software op andere systemen, zoals vroeger wel vaak het geval was.

Ondanks de vertrouwensband en de positieve ervaringen tussen CRH en EQUANS was de implementatie van de nieuwe stuurtechnologie geen routineklus. “De grootste uitdaging lag in de timing”, legt Luc Lambrechts uit: “het hele implementatietraject, inclusief initiële opleiding moest op een week tijd afgerond zijn. Andere leveranciers zouden hier misschien voor terugdeinzen, maar EQUANS heeft deze klus met verve geklaard.

En ook na de ingebruikname bleef EQUANS zijn meerwaarde bewijzen. Zo bleven zij on-site bij Prefaco om bij eventuele problemen door een foute bediening meteen in te grijpen en te tonen hoe het wel moet. “En ook nadien bleven ze van op afstand beschikbaar voor advies en ondersteuning, wat zeker in het begin erg welkom was”, vult Luc Lambrechts aan.

Betrouwbaar platform van snel bereikbare partner

"De nieuwe omgeving betekent voor Prefaco een verbetering op vele niveaus", stelt Luc Lambrechts. Zo plukken ze onder meer de vruchten van de standaardisering over de verschillende sites van moederbedrijf CRHJ heen: “Door hetzelfde sturingssysteem te gebruiken op alle sites, genieten we meerdere voordelen. Ten eerste wordt de ondersteuning eenvoudiger: de interface en specificaties zijn overal dezelfde en bij problemen is de kans op een snelle oplossing groter. De support-medewerkers van EQUANS kunnen inloggen op onze omgevingen en wanneer het probleem toch niet van op afstand kan worden opgelost, duurt het nooit lang voor ze fysiek ter plekke zijn. Dat is dan weer het voordeel van een in België gevestigde partner: bij een ernstig probleem zijn ze sneller ter plaatse en wordt de productiestilstand tot een minimum beperkt. Bovendien helpen ze je in je eigen taal, wat op zulke momenten ook een verschil maakt.

 

Ook het kwaliteitscontroleteam heeft baat bij de homogene omgeving, merkt Luc Lambrechts nog op: “We kunnen de kwaliteit van een betonmengsel uittesten op één site, en als die wordt goedgekeurd, kunnen we hetzelfde meteen uitrollen op de andere sites.

Prefaco is erg tevreden over deze migratie naar het SaaS-platform van EQUANS, besluit Luc Lambrechts: “Onze mengsystemen worden nu aangestuurd door een betrouwbaar platform dat wordt ondersteund door een al even betrouwbare partner. Problemen worden snel aangepakt en opgelost en zo blijft eventuele downtime tot het minimum beperkt. Onze productie-omgeving, net als die van de andere CRH-sites, is met dit sturingssysteem in uiterst goede handen.

Contacteer onze experten

Heeft u een vraag over ons aanbod, wenst u meer informatie of zoekt u een aanspreekpunt? Stuur ons uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Contacteer ons vandaag nog voor meer info. Samen bekijken we wat we voor uw automatiseringsproject van bulkgoederen kunnen betekenen.

Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.