Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Automation & Process solutions

Eén partner voor al uw automatiserings- en ICT-behoeften

EQUANS is een gevestigde speler op vlak van proces- en automatiseringsprojecten. Vanuit onze verschillende operationele centra in België bieden wij u de meest uiteenlopende expertise binnen een groot aantal industriële markten en toepassingen in de transportinfrastructuur en mobiliteitssector.

Als totaalleverancier helpen we u van a tot z met uw installatie, van conceptontwikkeling en engineering tot implementatie en onderhoud.

Naast kant-en-klare oplossingen bieden wij u ook onze consultancyexpertise aan en helpen we u uit de nood tijdens dringende interventies. Samen met onze interne en externe partners leveren we een geïntegreerd pakket van producten en diensten, perfect afgestemd op uw behoeften en budget.

Wij ontwerpen, ontwikkelen en integreren

✓    PLC-systemen en -programma's
✓    PLC-veiligheidssystemen
✓    DCS systemen
✓    Drive Control
✓    SCADA – visualisatie
✓    Industriële netwerken en ICT
✓    Hardware Engineering

✓    Manufacturing Execution System (MES)
✓    Big Data applicaties
✓    GBS – BMS (Building Management Systems)
✓    LMS (logistic Management System)
✓    Yard Management Systems
✓    Softwaresystemen met ondersteuning van AI
✓    Cyberveiligheidscontroles

Een greep uit onze geïntegreerde oplossingen

 • TRANSPORTINFRASTRUCTUUR

Automatisering voor verschillende transportinfrastructuren en mobiliteitsoplossingen:
✓  Spoorwegen: tunneluitrusting, tractiestations, stroomvoorziening, depots, bovenleidingen ...
Verkeerswegen: tunnelbeheer, straatverlichting (slimme verlichting), lage-emissiezones, voetgangerszones, verkeersbeheer, ANPR (automatische kentekenplaatherkenning), parkeerbeheer ...
Waterwegen: bewegende bruggen, sluizen, dammen, stuwen, pompstations, hydro-elektrische centrales, afstandsbediening, baggerinformatiesystemen, waterzuivering, drinkwaterproductie ...
Luchthavensystemen: TRS, bagageafhandeling, screening lanes ...
DBFM: grote projecten met een combinatie van verschillende transporttechnologieën en disciplines

 • NOODSTOP- EN VEILIGHEIDSSYSTEMEN

Voor de ontwikkeling van uw systemen voor shutdown (chemische en petrochemische industrie) en machineveiligheid kunt u terecht bij ons team van ingenieurs. Zij hebben een uitgebreide ervaring en zijn in het bezit van het TÜV-certificaat van Functional safety engineer en CMSE Certified Machine Safety Engineer.

 • OFFSHORE WINDMOLENPARKEN

Automatisering van substations voor LV en Auxiliaries, zowel onshore als offshore

 • HIGH PURITY CONTRACTING

(procescontrole, engineering en leidingwerk van hoge zuiverheid)

 • KRANEN

Volledige revamping (elektrisch-mechanisch-automatisering) van grote kraaninstallaties in complexe omstandigheden. Hijswerken behoren tot onze specialisaties. Onze (semi-) automatische of (semi-)mobiele kranen of portalen kunnen tot 600 ton heffen.

 • BULKBEHANDELING

We hebben een uitgebreide ervaring opgebouwd in de beton- en recyclagesector. Bent u op zoek naar een kant-en-klare oplossing of een retrofit automatisering van uw betoncentrale, waterzuiveringscentrale of ander bulksysteem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 • LOGISTICS MANAGEMENT SYSTEMS

Onze Logistics Management Systems (LMS) automatiseren de volledige documentenstroom die gepaard gaat met het laden en lossen van bulkgoederen. Dit systeem omvat toegangscontrole, gewichtsmetingen, geautomatiseerd laden/lossen, geautomatiseerde sampling, alsook logistiek en track & tracing. Hiermee kunt u alle transporttransacties van uw producten monitoren en beheren.

 • GEVALIDEERDE FARMACEUTISCHE SYSTEMEN

Onze ingenieurs ondersteunen u bij GMP-kritische processen binnen de farmaceutische industrie. Ze zijn speciaal opgeleid om projecten in goede banen te leiden aan de hand van een uitgebreide reeks validatieprocedures op basis van de GAMP5-richtlijnen. Deze procedures werden door verscheidene grote farmaceutische bedrijven gevalideerd.

 • TRANSPORTBANDSYSTEMEN

Bij alle geautomatiseerde productielijnen worden halffabricaten verplaatst met transportbanden. U kunt onze kant-en-klare oplossingen inzetten voor elk soort transportsysteem:
✓ Electro Monorail Systemen (EMS)
✓ Vloertransporteurs
✓ Power & Free transportsystemen
✓ Transportkettingen
✓ Lopende banden

 • COILVERWERKINGSLIJNEN

Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen onze teams al uw soorten coilverwerkingslijnen vernieuwen of nieuw ontwikkelen, waaronder lakken, galvaniseren, slitten, uitharden enz. Onze teams kunnen aan een volledige productielijn werken of zich op één deel richten. Onze expertise ligt vooral op het gebied van aandrijfregeling, ovenregeling, monitoring, nutsvoorzieningen en randapparatuur.

 • MAINTENANCE ACTIVITEITEN

We bieden uitgebreide onderhoudsdiensten (engineering, reparaties en reserveonderdelen) aan die multitechnisch, geïntegreerd en resultaat-/progressiegericht zijn. Onze vakkundige onderhoudstechnici kennen uw installatie door en door, en lossen storingen op volgens strikte SLA's om de storingsduur te beperken. Ze voeren periodiek onderhoud en controles uit om storingen te voorkomen en geven u deskundig advies om uw installatie te optimaliseren.

Onze in-house digitale oplossingen

EQUANS ontwikkelde een aantal gespecialiseerde modulaire oplossingen en op maat gemaakte diensten.

 

 

QUANTES

is een slimme data-integratieplatform dat realtime data aggregeert uit uw volledige infrastructuur en uit al uw processen en systemen en biedt u inzicht in deze gegevens via dashboards. De voordelen van dit 24/7 overzicht zijn aanzienlijk: optimaal Life Cycle Management, een lagere Total Cost of Ownership, meer flexibiliteit en efficiëntie en een betere beveiliging.

LMS

is ontwikkeld door EQUANS. Het systeem biedt een complete modulaire oplossing (hardware en software) die de logistieke en administratieve procedures voor de verwerking van bulkgoederen van veld tot fabriek veel eenvoudiger maakt.

ATVSoft.NET

is de specialist binnen EQUANS voor de automatisering van bulkbehandeling en is ontwikkeld voor de procescontrole van menginstallaties in de betonindustrie. Dit is een totaaloplossing voor de productie van correcte betonmengsels en voor de volledige administratie. ATV's software heeft een generieke en modulaire structuur. Dit betekent dat dezelfde logica inzetbaar is voor bulktoepassingen in verschillende sectoren. De software bevat open data-interfaces voor een gemakkelijke verbinding met andere systemen zoals ERP of rapportering.

 

Enginius

brengt onze services en expertise in engineering naar uw fabriek. Enginius vult onze procesoplossingen aan met menselijke expertise op het gebied van elektriciteit & instrumentatie, automatisering en industriële ICT.

 • On-site engineering services: onze ingenieur of technisch expert werkt ter plaatse voor een overeengekomen periode. Enginius biedt advies met een praktische benadering tijdens de volledige levenscyclus van de installatie: pre-engineering, projectrealisatie en onderhoud.
 • On-call engineering services: we kunnen snel een ingenieur of technisch expert inschakelen voor correctief onderhoud, indien mogelijk vanop afstand, of ter plaatse indien nodig. Via de stand-bydienst die de klok rond bereikbaar is, kan de ingenieur of expert worden opgeroepen volgens gegarandeerde SLA's.

Waarom kiezen voor EQUANS?

✓ Expertise in automatisering

EQUANS biedt geïntegreerde kant-en-klare oplossingen voor projecten op het vlak van engineering en procescontrole. Dankzij onze kennis van automatiserings- en controletools in combinatie met een brede waaier van processen en professioneel projectbeheer, beheren we uw projecten van a tot z.

✓ Onafhankelijkheid

Als integrator zijn we volledig onafhankelijk van software- en hardwareleveranciers. Daarom kunnen we automatiseringssystemen van verschillende fabrikanten integreren, alsook procesapparatuur van derden. Om dit alles mogelijk te maken, scholen we onze medewerkers voortdurend bij, zodat ze op de hoogte blijven van de allernieuwste ontwikkelingen. Samen met u werken we een optimale oplossing uit.

✓ Nabijheid

Onze experts bevinden zich in verschillende bedrijfssites en regionale kantoren over heel België. Zo kunnen we snel reageren wanneer dat nodig is. Net door deze nabijheid zijn onze relaties en partnerschappen met klanten nog sterker.

✓ Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staan voorop binnen de hele EQUANS organisatie. EQUANS voldoet aan de internationale ISO9001-norm en heeft een VCA-P-certificaat. Specifiek voor de farmaceutische industrie voldoen wij aan de GAMP-richtlijnen. Voor de nucleaire industrie werken wij volgens de 10CFR50-norm. Onze werkmethoden zijn gericht op veiligheid op het werk en milieubehoud. Ze maken integraal deel uit van ons kwaliteits- en veiligheidssysteem.

Onze referenties

Nieuws

EQUANS helpt Renewi om hun duurzame doelstellingen te behalen, al ruim twintig jaar lang

Indaver verwerkt 3 keer meer PMD dankzij het LMS platform van EQUANS

Prefaco’s mengsystemen worden gestuurd door een betrouwbaar, toekomstbestendig en homogeen platform

EQUANS ontwikkelt samenwerkingsplatform voor Pfeifer & Langen

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!