Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Integrated Facility Management

Gebouwbeheer en diensten voor gebruikers

Denkt u eraan om naast het onderhoud van uw technische uitrustingen ook een aantal of alle diensten voor de mensen in uw gebouwen, uit te besteden? Ons IFM-aanbod (Integrated Facility Management) speelt perfect in op uw wens. Technisch onderhoud van uw installaties, onderhoud van de groenvoorzieningen, officemanagement, catering ... Onze gespecialiseerde teams voor onderhoud, schoonmaak, catering, onthaal of klusjesdiensten staan voor u klaar! En dat is nog niet alles! Door gebruik te maken van één dienstverlener zoals EQUANS garandeert u een duurzame optimalisering van uw energie-efficiëntie en de exploitatiekosten van uw site. De besparingen kunnen oplopen tot 15 of zelfs 20 %, afhankelijk van het soort gebouw.

equans_IFM

Onze IFM-diensten:

✓    Hard services (diensten voor gebouwen): verwarming en ventilatie, koeling, elektriciteit, noodgeneratoren, hernieuwbare energie, water/stoom, waterbehandeling, liften/automatische deuren, kritische installaties, data en telecom enz.

✓    Soft services (hebben betrekking op de mensen in de gebouwen): servicedesk, schoonmaak, onderhoud van de groenvoorzieningen, catering, onthaal, mailroom en distributie, kleine herstellingen, new officemanagement

✓    Workspace Management (beheer van werkruimten): opslag van informatie en plannen, toezicht op de ruimtebezetting en opsporing van mogelijkheden, advies over optimaal ruimtegebruik, verhuisbeheer, monitoring van de kosten van de ruimten, schoonmaak- en onderhoudsdiensten

✓    Asset Management (beheer van de gebouwen en faciliteiten): leegstaande ruimten een optimale bestemming geven, coworkingspaces inrichten

Totaalaanbod voor gebouwen

Steeds meer bedrijven en overheden kiezen ervoor tijdrovende taken uit handen te geven. Naast het technisch beheer van hun site(s) wensen ze nu ook hun dienstverlening aan de mensen in hun gebouwen, uit te besteden. Het Integrated Facility Management van EQUANS mikt vooral op kostenoptimalisatie en gebruikerstevredenheid. Het is een combinatie van hard services (technisch gebouwenbeheer) en soft services (diensten voor personen). Onze meerwaarde? Wij zorgen voor een optimale werking en betere milieuefficiëntie van uw technische installaties. Daarnaast streven we naar slimme en milieuvriendelijke gebouwen en zetten we onze schouders onder de veiligheid en het comfort van de aanwezige mensen in uw gebouw(en).

Technicien intervenant sur plafond
EQUANS_Maintenance Exploitation_Facility management Integre_IFM

Facility management in de industrie

In de industrie willen bedrijven zich in de allereerste plaats op hun kernactiviteit richten, namelijk de productieprocessen. Om de globale performantie van uw installaties te verbeteren, hebben onze teams oog voor elk detail: onderhoud van koelcompressoren, optimalisering van energieverbruik of van vloeistoffen, een slot dat moet worden hersteld, postverwerking, schoonmaak van de sanitaire ruimten buiten de werkuren ... Bovendien kunt u op elk moment contact opnemen met onze medewerkers via ons Facility Management Information System (FMIS). Deze geavanceerde digitale tool verhoogt de interventiesnelheid van onze technici. Onze teams gebruiken de tool eveneens om een helder en overzichtelijk verslag uit te brengen van hun onderhoudsactiviteiten op uw site.

Ons 6-ledig stappenplan

Ons dienstenaanbod is flexibel en opschaalbaar. Deze zes cruciale stappen bepalen onze manier van werken die afgestemd is op de bedrijfscultuur en verwachtingen van onze klanten:

EQUANS_Maintenance Exploitation_Facility management Integre_IFM

Uw voordelen

✓    Kosten onder controle houden: de totale exploitatiekosten van de gebouwen optimaliseren, de onderaannemers maximaal laten renderen (bijv. verschillende tussenpersonen bundelen de krachten op de site), invoering van een aankoopstrategie enz.

✓    Slechts één aanspreekpersoon en oplossingen op maat

✓    Grondige reporting via de krachtigste tools op de markt

✓    Continuïteit van de installaties en het welzijn van de mensen

✓    Energie-efficiëntie met resultaatverbintenissen

 

Onze referenties

Nieuws

Meer dan 25 jaar technisch beheer en energiebeheer voor het Justus Lipsiusgebouw in Brussel: een geslaagde langetermijnsamenwerking

Nieuws

EQUANS bouwde mee aan grootste schaatscomplex van België

Contact

Meer weten?

Contacteer onze experts!

Frank Borgenon (Gebouwen)

Head of Sales - Smart buildings

Rik Bielen (Industrie)

Department Manager