Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Luchthavens

Een moderne luchthaven beheren is een moeilijke evenwichtsoefening. De veiligheid en het comfort van de passagiers zijn belangrijk, maar het ecosysteem van de luchthaven moet ook winstgevend zijn. Aan de behoeften van passagiers, luchtvaartmaatschappijen en alle andere belanghebbenden moet worden voldaan.

Met zijn knowhow in deze sector en zijn kennis van spitstechnologie komt EQUANS voor zijn klanten tussenbeide, van de bouw van gebouwen en infrastructuren tot het volledige onderhoud ervan, inclusief beveiligingssystemen en bagagebeheersystemen. Dankzij zijn multi-technische aanpak kan EQUANS de vele uitdagingen van luchthavencomplexen aan.

Multi-technische oplossingen en hightech omgeving

Aan uitdagingen geen gebrek in de luchthavensector! De CO2-uitstoot en het energieverbruik verminderen, over betrouwbare installaties beschikken, de veiligheid en het comfort van de passagiers waarborgen en de operationele efficiëntie garanderen … Het zijn allemaal prioriteiten waaraan wij samen met onze klanten werken, gesteund door meer dan 40 jaar ervaring in deze sector waar technologieën voortdurend evolueren.

Elektriciteit, HVAC, branddetectie, communicatiesystemen ... Een luchthaven doeltreffend runnen, ontwikkelen, beveiligen en onderhouden, daar komt heel wat bij kijken. EQUANS is een expert op al deze vlakken en helpt uw project van a tot z in goede banen te leiden. Wij leveren innovatieve technologieën en bedenken voortdurend nieuwe oplossingen om de stroom van passagiers en bagage sneller, comfortabeler en veiliger te maken.

Een breed scala aan diensten voor een efficiënte luchthaven:

✓    Elektrische, elektromechanische en elektronische installaties
✓    Technisch beheer van alle gebouwen
✓    Energiesystemen en netwerken (HS/LS, telecommunicatie enz.)
✓    Signalisatie op het vliegveld en bebakening van taxi- en landingsbanen
✓    Passagiersbruggen
✓    Uitrusting voor luchtverkeersleidingstorens en controlecentra

✓    Meteorologische apparatuur
✓    Systemen voor de afhandeling en screening van bagage
✓    Veiligheidscontrole van bagage en passagiers
✓    Integraal veiligheidsbeheer
✓    Branddetectie en -beveiliging
✓    Communicatiesystemen
✓    Operationele ondersteuning, technisch toezicht en onderhoud

airport security control screens

Airport Systems: digitale expertise ten dienste van luchthavens

De afdeling Airport Systems is gespecialiseerd in systemen voor de controle en het beheer van de passagiers- en bagagestromen. Een vijftigtal luchthavens verspreidt over de hele wereld maken al gebruik van de verschillende digitale oplossingen die deze afdeling aanbiedt.

Ze variëren van systemen om de bagage te volgen of de vluchtinformatie weer te geven tot gegevensverwerking en het Tray Return System (de bakken die worden gebruikt bij het screenen van handbagage). Airport Systems biedt onder meer een Cloud gebaseerde oplossing die bagageafhandeling in real time vanuit België op verschillende internationale luchthavens mogelijk maakt.

Onze oplossingen en diensten

✓    Integratieplatform Air'NG
✓    Systemen voor bagageafhandeling 
✓    Systemen voor bagagecontrole
✓    TRS (Tray Return Systems)
✓    FIDS (Flight Information Display Systems)
✓    BIDS (Bagage Information Display Systems)
✓    Invoering van SAC-systemen (Sorting Allocation Software)
✓    Installatie van MIS (Management Information Software)
✓    Invoering van systemen voor monitoring en reporting (big data)
✓    24/7 hotline voor problemen met software en AirN'G-hardware

Technisch onderhoud van luchthavens

Een luchthaven beheren en onderhouden is een moeilijke oefening. De veiligheid en het comfort van passagiers zijn uiteraard prioritair. Maar het is ook cruciaal dat het ecosysteem van de luchthaven kostenefficiënt werkt.

EQUANS biedt globale en geïntegreerde oplossingen die kwaliteit, rentabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn garanderen. Wij beschikken over de nodige expertise om operationele processen te automatiseren en te integreren. Bovendien helpen we de sector nieuwe technologieën in te voeren door innovatieve oplossingen aan te bieden om hun processen te verbeteren.

 

airport checking

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!