Sterk staaltje elektromechanica en hydraulica: Een gigaproject

14 juli 2021
Kort samengevat moeten we alle bestaande bruggen en sluizen vanaf Schoten tot Rijkevorsel – inclusief twee opwaartse bruggen elektromechanisch en hydraulisch renoveren volgens de hedendaagse normen. We zorgen voor volledig nieuwe elektriciteitsinstallaties, hydraulica, marifonie en camera-installaties. Kortom de lokale installaties worden vernieuwd en zo geïntegreerd in een nieuwe afstandssturing. Met deze technologie kunnen de bruggen en sluizen vanop afstand bediend worden. In Rijkevorsel bouwen we hiervoor een nieuwe bedieningscentrale met zes nieuwe operator posten waarmee je telkens 2 kunstwerken parallel kan bedienen. Dat betekent dat in totaal dus 12 van de 20 kunstwerken vanop afstand gelijktijdig bediend kunnen worden. Je zal wel begrijpen dat hier heel wat veiligheidsaspecten bij komen kijken. Zo wordt de lokale installatie via een redundant Fibernetwerk gekoppeld aan een operatorpost op afstand, volledig SIL approved. Na de bouw staan we ook 5 jaar lang in voor het onderhoud, zowel van de lokale sites als van de centrale afstandsbediening.
Rob Lacroix
Dit is exact wat we doen: multi-technische projecten realiseren in nauwe samenwerking met onze klant en rekening houden met de evolutie van techniek, wetgevingen en normen . Mobility- Water is een afdeling die volledige installaties bouwt. Eenvoudig voorgesteld krijgen wij een boekje met daarin de verwachtingen en wij zorgen dan voor het juiste design en engineering om tot een resultaat te komen dat aan de eisen voldoet. Uiteraard volledig conform de machinerichtlijn. Voor de bediening vanop afstand zijn het ontwerp en de uitvoering zeker geen sinecure. Je duwt op een knop en vijftig km verder komt een 300 ton zware Brug tot leven. En dit alles op een veilige en betrouwbare manier.
Rob Lacroix
vlaamse waterweg
vlaamse waterweg
Er is een goeie werkrelatie, zowel intern met de arbeiders , team Automation als extern met de klant. Dat is de dag van vandaag niet zo vanzelfsprekend. We slagen erin om transparant te communiceren. Een van de sterktes van EQUANS is dan ook flexibiliteit. We hebben zelf alle kennis en expertise in huis. Zo zijn we niet afhankelijk van outsourcing. We kunnen altijd wel binnen onze eigen organisatie, namelijk de divisie Mobility terecht voor vragen en oplossingen.
Rob Lacroix
salle de controle
20
Renovatie van 20 kunstwerken
20
Renovatie van 11 bruggen en 9 sluizen
- 3.5 miljoen
minder vrachtwagens per jaar dankzij binnenvaart
20
Renovatie van 20 kunstwerken
20
Renovatie van 11 bruggen en 9 sluizen
- 3.5 miljoen
minder vrachtwagens per jaar dankzij binnenvaart
Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Nieuws
Referenties

Eerste steen gelegd voor nieuwe F35-infrastructuur in Kleine-Brogel