Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Energiebeheer

Audit en analyse van uw verbruik

Energie besparen en de uitstoot van broeikasgassen verlagen zijn brandend actuele thema's. In veel gebouwen zijn aanzienlijke energiebesparingen mogelijk en kan het comfort van de aanwezigen een flink stuk beter ...

De vraag is alleen: waar te beginnen? EQUANS kan u helpen met een nauwkeurige analyse en follow-up van uw energieverbruik. Onze specialisten zijn experts op het gebied van elektriciteit en HVAC. Of het nu gaat om een renovatie- of een nieuwbouwproject, wij begeleiden u stap voor stap bij het energiebeheer van uw gebouwen en anticiperen daarbij op de wettelijke verplichtingen.

service_equans

Onze diensten voor energiebeheer

✓    Energieaudits en quickscans

✓    Officiële verslagen

✓    Verbeteringsvoorstellen

✓    Recommissioning: bestaande gebouwen optimaliseren volgens de werkelijke behoeften om het comfort te verbeteren en energie te besparen

✓    Het verbruik en de energie-uitgaven doelmatig opvolgen

✓    Metagegevens visualiseren

✓    Drempelwaarden bepalen en per e-mail een alarmfunctie instellen

✓    Slimme meters en gegevensregistratiesystemen installeren

Quickscan

Bent u benieuwd of uw gebouw voldoet aan de normen van uw regio? Of vraagt u zich af hoe u minder energie kunt verbruiken? Onze technici kunnen op basis van uw facturen een beknopte analyse maken van uw installaties en samen met u de verbeterpunten in kaart brengen.

 

Gedateerde technologieën, gebrek aan onderhoud, energieverlies, overgedimensioneerde apparatuur ... Onze deskundigen zullen in het licht van uw concrete toepassingen en behoeften uw toestellen afstellen zodat ze minder verbruiken en toch zo efficiënt mogelijk werken.

Energieaudit

Verlichting, ventilatiedebieten, het rendement van uw zonnepanelen ... EQUANS is uw bevoorrechte partner voor een audit en gedetailleerd advies. Onze energie-experts begeleiden u bij de analyse van uw energieprestaties, en dit zowel voor de uitvoering van een PLAGE- (in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) of UREBA-audit, het verkrijgen van een milieuvergunning of voor een stand van zaken met het oog op een benchmarking.

En dat is nog maar het begin! In de meeste gevallen levert een volledige audit aanzienlijke energiebesparingen op. Indien u dit wenst, kunnen wij het bedrag berekenen en de verbeterpunten aanpakken

Monitoring van uw energie-installatie

Meten is weten. Uw energie-efficiëntie in de praktijk optimaliseren, kan niet zonder de prestaties van uw toestellen bij te houden. Om u te helpen bij de opvolging van het water- en energieverbruik van uw gebouw, heeft EQUANS een online monitoring tool (Energy Management System) uitgewerkt die u een beveiligde toegang verschaft tot de gegevens van al uw meters.

U kunt via gebruiksvriendelijke dashboards uw water- en energieverbruik in real time opvolgen en vergelijken met referentiecijfers. Op basis van vooraf bepaalde drempelwaarden kan een alarm worden verzonden per e-mail. Via het systeem is het ook mogelijk om verslagen op te maken die kunnen dienen voor uw IPMVP-plannen of uw energiebeheer in het kader van de norm ISO50001.

Complementaire diensten

Naast de QuickScan, de energieaudit en -monitoring kunt u ook voor de volgende opdrachten op EQUANS rekenen:

✓    De staat van uw gebouwen opmeten volgens NEN2767

✓    Specifieke energie-audits voor grootverbruikers

✓    Verplicht PLAGE-energieplan (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

✓    UREBA-audits

✓    Dynamische simulaties van te renoveren gebouwen of nieuwbouwprojecten

✓    ISO 50001-norm

✓    EPB-diagnose voor airconditioning of verwarming

✓    Metingen, uitbalanceringen en analyses van de aëraulische en hydraulische storingen van uw HVAC-installaties

✓    Opmaak van de IPMVP-plannen (plannen om de bezuinigingen die voortvloeien uit acties ter verbetering van de energieprestaties, te meten en te controleren)

✓    Studie en uitvoering van een energieboekhouding

EQUANS_BuildingEfficiency_Gestion energetique

Onze referenties

Nieuws

De Rogiertoren: een succesvol partnershap dat blijft groeien

Nieuws

Meer dan 25 jaar technisch beheer en energiebeheer voor het Justus Lipsiusgebouw in Brussel: een geslaagde langetermijnsamenwerking

Nieuws

Jaarlijkse daling van het energieverbruik met 15,5% bij CHR Sambre et Meuse

Contact

Envie d'en savoir plus ?

Contactez notre spécialiste !