Sail away van laatste offshore platform voor Moray East offshore windpark

01 september 2020
station offshore
station offshore
navire
Dit is een belangrijke mijlpaal in het project om lage kosten, lage koolstofenergie te brengen aan huizen en bedrijven in heel Schotland. Met behulp van een modulaire aanpak hebben we de platformen kunnen optimaliseren voor de specifieke behoeften van de klant en de zone die wordt ontwikkeld. Dit bespaart uiteindelijk tijd en kosten voor de ontwikkelaar. Het bereiken van deze mijlpaal is een bewijs van het harde werk van de teams die deze componenten probleemloos hebben geleverd aan de klant, wat een ongeloofelijke prestatie is.
Mark Pilling Head of Large Transmission Solutions, Siemens Energy UK&I
Deze laatste belangrijke mijlpaal in de levering van Moray East is een herinnering dat de stapsgewijzeverandering in de transitie naar goedkope, koolstofarme energie mogelijk is dankzij schaal- en toonaangevende innovaties. Deze innovaties omvatten het gebruik van drie OTM’s, waarvan de modulaire bouw zelf een belangrijke vooruitgang in offshore transmissietechnologie markeerde.
Marcel Sunier Project Director voor Moray Offshore Windfarm (East) Ltd zei
Ik wil iedereen bedanken die voor de aannemer en onderaannemers werkt, of betrokken was bij het veilig bevorderen van de transmissie-infrastructuur van het project tot dit punt. Siemens Energy, als bekende leverancier op de Britse markt en verantwoordelijk was voor de levering van de transmissie-infrastructuur van het project, heeft kansen gecreëerd voor lokale Britse bedrijven om deel te nemen aan de wereldwijde offshore markt waarvan offshore wind afhankelijk is om hernieuwbare energie zeer concurrerend te maken.
Marcel Sunier Project Director voor Moray Offshore Windfarm (East) Ltd zei
De bouw van de OTM’s volgens de modulaire ontwerpbenadering van Siemens Energy met skidded-in containers was een succes. Deze mijlpaal – drie sail-aways probleemloos voltooien ondanks COVID-beperkingen, is niet alleen bereikt door de zeer goede samenwerking tussen Siemens Energy en Smulders – EQUANS op alle niveaus, maar ook doordat de structurele en elektrische werken parallel konden worden uitgevoerd voor het grootste deel van de bouwperiode.
Bart Van Rooy Projectmanager van Smulders
We zijn er trots op dat we bijgedragen hebben aan dit belangrijke project voor hernieuwbare energie, dat de expertise van Siemens Energy, Smulders en EQUANS combineert. Deze prestatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen alle partners en versterkt de ambitie van EQUANS om een versneller te zijn van de koolstofarme energietransitie.
Mark Dirckx Head of Industry segment EQUANS
Contact

Wenst u meer informatie over onze offshore activiteiten?

Nieuws
Referenties

Energie-upgrade zwembad Zottegem dankzij Equans

Referenties

Equans zet schouders onder industriële test met Vanadium Flow batterijen

Referenties

Provincie Antwerpen: tien jaar energie besparen en onderhoud garanderen