Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sail away van laatste offshore platform voor Moray East offshore windpark

01 september 2020

Bouw van drie Offshore Transformer Modules® (OTM) voor het Moray East offshore windpark project is voltooid

De derde en laatste Siemens Energy Offshore Transformer Module® (OTM) verliet de yard van EQUANS deze dinsdag voor het Moray East offshore windpark project, gelegen op 22 km van de kust Aberdeenshire in Schotland. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het project.

Een OTM is een offshore onderstation platform. De drie OTM’s zullen worden aangesloten om 950MW groene energie te leveren van het Moray East-project.

De OTM’s, die in Hoboken België, door Smulders en EQUANS werden vervaardigd en uitgerust, vormen een essentieel onderdeel van het windpark. Ze stabiliseren en maximaliseren de spanning van elektriciteit opgewekt door offshore windturbines vooraleer deze over te brengen naar het land.

station offshore
station offshore

De OTM’s steunen op driebenige jackets, die elk ongeveer 1100 ton wegen. Elke module zal de stroom, die opgewekt wordt door 100 windturnines, over een zone van 295km² terug naar het elektriciteitsnet en naar woningen en bedrijven op land brengen.

De OTM, die aanzienlijk kleiner is in omvang en gewicht in vergelijking met conventionele wisselstroomplatforms, zal de opgewekte stroom van de windturbines transformeren van 66 kV naar de transmissiespanning van 220 kV.

Siemens Energy ontwierp de OTM om een modulaire productiebenadering te gebruiken die kosten en tijd bespaart bij de levering. Het betekent ook dat het ontwerp de specifieke behoeften van de ontwikkelaar kan integreren. De schakelapparatuur die nodig is om de inkomende en uitgaande elektrische circuits te bedienen, is ondergebracht in roestvrijstalen containers die op de OTM’s zijn gebouwd en geïnstalleerd. Ook zijn de transformatoren gevuld met synthetische ester, in plaats van conventionele brandstoffen, wat betekent dat ze brandwerend zijn.

navire
Dit is een belangrijke mijlpaal in het project om lage kosten, lage koolstofenergie te brengen aan huizen en bedrijven in heel Schotland. Met behulp van een modulaire aanpak hebben we de platformen kunnen optimaliseren voor de specifieke behoeften van de klant en de zone die wordt ontwikkeld. Dit bespaart uiteindelijk tijd en kosten voor de ontwikkelaar. Het bereiken van deze mijlpaal is een bewijs van het harde werk van de teams die deze componenten probleemloos hebben geleverd aan de klant, wat een ongeloofelijke prestatie is.
Mark Pilling Head of Large Transmission Solutions, Siemens Energy UK&I
Deze laatste belangrijke mijlpaal in de levering van Moray East is een herinnering dat de stapsgewijzeverandering in de transitie naar goedkope, koolstofarme energie mogelijk is dankzij schaal- en toonaangevende innovaties. Deze innovaties omvatten het gebruik van drie OTM’s, waarvan de modulaire bouw zelf een belangrijke vooruitgang in offshore transmissietechnologie markeerde.
Marcel Sunier Project Director voor Moray Offshore Windfarm (East) Ltd zei
Ik wil iedereen bedanken die voor de aannemer en onderaannemers werkt, of betrokken was bij het veilig bevorderen van de transmissie-infrastructuur van het project tot dit punt. Siemens Energy, als bekende leverancier op de Britse markt en verantwoordelijk was voor de levering van de transmissie-infrastructuur van het project, heeft kansen gecreëerd voor lokale Britse bedrijven om deel te nemen aan de wereldwijde offshore markt waarvan offshore wind afhankelijk is om hernieuwbare energie zeer concurrerend te maken.
Marcel Sunier Project Director voor Moray Offshore Windfarm (East) Ltd zei
De bouw van de OTM’s volgens de modulaire ontwerpbenadering van Siemens Energy met skidded-in containers was een succes. Deze mijlpaal – drie sail-aways probleemloos voltooien ondanks COVID-beperkingen, is niet alleen bereikt door de zeer goede samenwerking tussen Siemens Energy en Smulders – EQUANS op alle niveaus, maar ook doordat de structurele en elektrische werken parallel konden worden uitgevoerd voor het grootste deel van de bouwperiode.
Bart Van Rooy Projectmanager van Smulders
We zijn er trots op dat we bijgedragen hebben aan dit belangrijke project voor hernieuwbare energie, dat de expertise van Siemens Energy, Smulders en EQUANS combineert. Deze prestatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen alle partners en versterkt de ambitie van EQUANS om een versneller te zijn van de koolstofarme energietransitie.
Mark Dirckx Head of Industry segment EQUANS
Contact

Wenst u meer informatie over onze offshore activiteiten?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings