Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rationeel energiebeheer in het Europa-gebouw

09 juni 2020

EQUANS staat in voor het technisch onderhoud en het energiebeheer van het nieuwe hoofdkwartier van de Raad van de Europese Unie.

Dat de technische installaties perfect functioneren en energie-efficiënt zijn. Dat de kantoorgebruikers kunnen werken in een aangename omgeving. Dit is het doel dat de teams van EQUANS, actief in de tertiaire sector, nastreven. En als het gaat om het beheer van een duurzaam en een hoog beveiligd gebouw als het Europa-gebouw, zorgen onze medewerkers ervoor dat de infrastructuren onder alle omstandigheden, ook tijdens de Europese toppen, optimaal werken.

Duurzame faciliteiten

Het specifieke karakter van het Europa-gebouw ligt niet alleen in de kubusvormige architectuur die zich in het hart van Brussel bevindt, maar ook in de duurzame aanpak. Zonnepanelen, warmtepompen, een warmtekrachtkoppelingssysteem werden geïnstalleerd alsook een regenwaterrecuperatiesysteem voor de sanitaire voorzieningen en de groene wanden die we ook beheren.

travailleur bâtiment europa
tablette

Technisch en energiebeheer

Als bevoorrechte partner van de Europese Raad staan onze teams in voor het beheer en het onderhoud van dit gebouw sinds 2017, de datum van de oprichting van dit emblematische gebouw, waar nu zowel de toppen van de Europese Unie als de multilaterale topontmoetingen en de ministeriële zittingen plaatsvinden. Dit contract is een aanvulling op het contract dat EQUANS al had voor het naastgelegen Justus Lipsius-gebouw, waarin het perscentrum en de diensten van het secretariaat-generaal van de Raad zijn ondergebracht. In totaal zetten meer dan 60 EQUANS-medewerkers zich elke dag in de twee gebouwen. Alle technische installaties staan 24 uur per dag onder toezicht van onze operatoren.

Efficiënt prestatiebeheer

Elektriciteit, HVAC, sanitair, onderhoud van keukeninstallaties… Onze teams hebben in het Europa-gebouw een breed takenpakket. Dit hypermoderne gebouw, een van de meest geautomatiseerde in Brussel, is bovendien ook complex. In deze kubus van bijna 71 000 m², bestaande uit 250 kantoren, 6 vergaderzalen en eetkamers alsook 3750 ramen, zijn de regelsystemen talrijk. Of het nu gaat om verlichting of zonlicht, vochtigheid of temperatuur, de uitdaging is niet alleen om het comfort van de gebruikers te garanderen, maar ook om de installaties nauwkeurig te monitoren en de energieprestaties voortdurend te optimaliseren.

employé equans
71000
Energiebeheer van bijna 71 000 vierkante meter
3750
Ramen
24 u/24
Service
71000
Energiebeheer van bijna 71 000 vierkante meter
3750
Ramen
24 u/24
Service
Contact

Wenst u meer informatie over onze technische en energiebeheeroplossingen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings