Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EQUANS helpt Renewi om hun duurzame doelstellingen te behalen, al ruim twintig jaar lang

9 juni 2022

Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en gedeelde innovatiedrang vormen basis van duurzame relatie

Al meer dan twintig jaar klopt waste-to-productbedrijf Renewi aan bij EQUANS voor het installeren, integreren, ondersteunen en herstellen van vele oplossingen voor het besturen en aandrijven van hun installaties. Een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en duurzaamheid maar ook op samen innoveren en elkaar challengen.

Renewi heeft als opvallende slogan: “Waste no more”, en die wordt ook in praktijk gebracht: van de 14 miljoen ton afval die het bedrijf jaarlijks verwerkt, wordt 89% gerecycleerd of gebruikt voor energieherwinning. Renewi – dat in 2017 tot stand kwam uit de fusie van het Nederlandse Van Gansewinkel met het Britse Shanks – richt zich uitsluitend op het omzetten van afval in secundaire grondstoffen en energie in plaats van het te storten of verbranden.

24/7 beschikbaarheid, bij Renewi én bij EQUANS

Renewi voert heel wat duurzame activiteiten uit, van grondreiniging en waterzuivering tot slibdroging en vergisting. Sommige van deze activiteiten moeten continu blijven draaien, zonder enige onderbreking.

“Een biologische waterzuiveringsinstallatie kan niet zomaar worden stilgelegd, dus moet ook de aansturing 24/7 beschikbaar zijn. En als er eens iets fout gaat, moet dat snel en efficiënt kunnen worden opgelost. Ook als dat op een zaterdagochtend gebeurt. Als je dat tot maandag laat wachten, zijn de gevolgen niet te overzien.”
Jurgen Cools Hoofd van de onderhoudsploeg bij Renewi in Roeselare
appareillages_et_équipements_de_contrôle

Voor het implementeren, integreren en ondersteunen van de apparatuur en de besturing van vele oplossingen doet Renewi al ruim twintig jaar een beroep op EQUANS .

“EQUANS bewijst zich al jaren als betrouwbare partner die Renewi ontzorgt en die er snel staat wanneer ze ons nodig hebben. Ook die nabijheid en onze reactiesnelheid bij problemen zijn cruciale criteria waarop onze hechte samenwerking is gebaseerd“
Ewout Tijtgat Senior Project Manager bij EQUANS
“Een groot percentage van onze installaties is intussen geautomatiseerd, en de ondersteuning hiervan ligt volledig bij EQUANS. Dat is een uitzonderlijke blijk van vertrouwen, want onze business hangt volledig af van de beschikbaarheid van deze installaties.”
Jurgen Cools Hoofd van de onderhoudsploeg bij Renewi in Roeselare

EQUANS staat in voor de automatisering van diverse productieprocessen, de visualisering van de status van installaties op basis van de uit sensoren ingelezen data en het instellen van diverse parameters van op afstand. Via een netwerk van verschillende PLC worden diverse motoren en kleppen in de installatie aangestuurd. De installaties in kwestie zijn onder meer biologische en fysicochemische waterzuivering, slibverwerking, maar ook de aandrijving van frequentieregelaars in bepaalde omgevingen.

“Je kan EQUANS Process Solutions eigenlijk beschouwenals de automatiseringsafdeling van Renewi, en automatisering is erg belangrijk voor een bedrijf dat duurzaamheid en efficiëntie hoog in het vaandel draagt.”
Jurgen Cools Hoofd van de onderhoudsploeg bij Renewi in Roeselare
renewi
renewi_4

Elkaar blijvend inspireren

De samenwerking tussen EQUANS en Renewi is een partnership onder gelijken, die elkaar met een half woord begrijpen, maar die ook elkaar durven uitdagen om het onderste uit de kan te halen.

 
“De site van Renewi in Roeselare is ongetwijfeld een van de meest innovatieve die je kan vinden, voortdurend zijn zij op zoek naar manieren om hun werking nog te verbeteren. Daarom gaan we geregeld samenzitten om te bekijken wat er mogelijk is, en hoe EQUANS kan bijdragen tot de volgende innovatie. Dat is aangenaam werken en heeft al tot vele verbeteringen geleid. Onlangs nog hebben we zo de integratie van een 3,5 MW aardgasbrander in een drooginstallatie geïntegreerd. Met als resultaat dat de stabiliteit van de productie verhoogt is.”
Ewout Tijtgat Senior Project Manager bij EQUANS

Het betrouwbare partnership, de wederzijdse verstandhouding en de gedeelde drang om voortdurend te innoveren vormen de basis voor een duurzame relatie die al twintig jaar standhoudt.

 
“En wat ons betreft mogen daar nog eens twintig jaar bij”
Jurgen Cools Hoofd van de onderhoudsploeg bij Renewi in Roeselare
Nieuws

Zie ook

Nieuws

EQUANS verlengt onderhoudscontract Diabolotunnel met 10 jaar

Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?