Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bouw van een transformatorstation voor Hollandse Kust (noord) offshore windpark

26 juli 2021

Op onze yard in Hoboken wordt gebouwd aan een offshore transformatorstation voor het Hollandse Kust (noord) windpark in opdracht van TenneT. De load-out is voorzien voor het voorjaar 2022 en de aansluiting op het net vanaf 2023.

De Hollandse Kust (noord), (West alfa) en (West beta) offshore windparken zijn gelegen in de Nederlandse Noordzee. In 2030 komt 40 procent van de Nederlandse elektriciteitsbehoefte van windturbines op zee. TenneT realiseert de netaansluitingen voor deze windparken. Deze drie 700 MW platformen worden de vijfde, zesde en zevende grootschalige netaansluitingen voor offshore wind energie in Nederland die door TenneT worden gebouwd en beheerd.

EPCIc van offshore transformatorstation

De werkzaamheden voor de joint venture (EQUANS – Iemants)  van het project Hollandse Kust (noord) bestaan uit de engineering, inkoop, bouw, offshore installatie, aansluiting en het testen (EPCIc) van het offshore transformatorstation. Het offshore transformatorstation bestaat uit een 45 meter hoge jacket van 1930 ton en 870 ton palen die geplaatst zal worden in 24 meter waterdiepte en een topside bestaande uit 4 dekken met een gewicht van ca. 4100 ton. De topside is 47 meter lang, 35 meter breed en 25 meter hoog.

installation de raccordement et ouvrier sur chantier
Vue aérienne de l'installation

Een ervaren consortium

In dit project neemt EQUANS voor zijn rekening de engineering, inkoop, integratie, bouw en het testen (on- en offshore) van alle LV, MV, HV en hulpsystemen voor de jacket en topside. De engineering, inkoop, constructie, integratie en onshore testen voor de topside systemen gebeuren op de EQUANS werf in Hoboken. Smulders is verantwoordelijk voor de engineering, inkoop en bouw van de staalconstructies van de topside en de jacket. Dit is niet het enige project van beide JV partners. Het consortium heeft reeds een belangrijk aantal transformatorstations gebouwd en geïnstalleerd en werkt samen aan verschillende offshore projecten namelijk voor de Saint-Brieuc en Hollandse Kust West (alfa en beta) offshore windparken.

Expertise in offshore

EQUANS is een referentie in de bouw van hoogspanningsstations voor offshore windturbineparken en biedt een compleet pakket aan monitoring- en onderhoudsdiensten voor deze parken. Op onze yard in Hoboken worden de nieuwste generatie offshore onderstations en hun funderingen vervaardigd. Met onze partners binnen de groep zijn we in staat om de hele levenscyclus van de offshore windprojecten van onze klanten te dekken: onderzoek en ontwikkeling, EPCIc tot onderhoud en monitoring van onderstations. EQUANS is betrokken geweest bij vele EPCIc-projecten in Europa en blijft actief in de monitoring en het onderhoud van verschillende platformen.

Vue aérienne station HT
29
gebouwde offshore hoogspanningssubstations
4
EPCI-projecten in uitvoering
2
M&M-diensten in uitvoering
29
gebouwde offshore hoogspanningssubstations
4
EPCI-projecten in uitvoering
2
M&M-diensten in uitvoering
Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Nieuws

Zie ook