Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bouw van een transformatorstation voor Hollandse Kust (noord) offshore windpark

26 juli 2021

Op onze yard in Hoboken wordt gebouwd aan een offshore transformatorstation voor het Hollandse Kust (noord) windpark in opdracht van TenneT. De load-out is voorzien voor het voorjaar 2022 en de aansluiting op het net vanaf 2023.

De Hollandse Kust (noord), (West alfa) en (West beta) offshore windparken zijn gelegen in de Nederlandse Noordzee. In 2030 komt 40 procent van de Nederlandse elektriciteitsbehoefte van windturbines op zee. TenneT realiseert de netaansluitingen voor deze windparken. Deze drie 700 MW platformen worden de vijfde, zesde en zevende grootschalige netaansluitingen voor offshore wind energie in Nederland die door TenneT worden gebouwd en beheerd.

EPCIc van offshore transformatorstation

De werkzaamheden voor de joint venture (EQUANS – Iemants)  van het project Hollandse Kust (noord) bestaan uit de engineering, inkoop, bouw, offshore installatie, aansluiting en het testen (EPCIc) van het offshore transformatorstation. Het offshore transformatorstation bestaat uit een 45 meter hoge jacket van 1930 ton en 870 ton palen die geplaatst zal worden in 24 meter waterdiepte en een topside bestaande uit 4 dekken met een gewicht van ca. 4100 ton. De topside is 47 meter lang, 35 meter breed en 25 meter hoog.

installation de raccordement et ouvrier sur chantier
Vue aérienne de l'installation

Een ervaren consortium

In dit project neemt EQUANS voor zijn rekening de engineering, inkoop, integratie, bouw en het testen (on- en offshore) van alle LV, MV, HV en hulpsystemen voor de jacket en topside. De engineering, inkoop, constructie, integratie en onshore testen voor de topside systemen gebeuren op de EQUANS werf in Hoboken. Smulders is verantwoordelijk voor de engineering, inkoop en bouw van de staalconstructies van de topside en de jacket. Dit is niet het enige project van beide JV partners. Het consortium heeft reeds een belangrijk aantal transformatorstations gebouwd en geïnstalleerd en werkt samen aan verschillende offshore projecten namelijk voor de Saint-Brieuc en Hollandse Kust West (alfa en beta) offshore windparken.

Expertise in offshore

EQUANS is een referentie in de bouw van hoogspanningsstations voor offshore windturbineparken en biedt een compleet pakket aan monitoring- en onderhoudsdiensten voor deze parken. Op onze yard in Hoboken worden de nieuwste generatie offshore onderstations en hun funderingen vervaardigd. Met onze partners binnen de groep zijn we in staat om de hele levenscyclus van de offshore windprojecten van onze klanten te dekken: onderzoek en ontwikkeling, EPCIc tot onderhoud en monitoring van onderstations. EQUANS is betrokken geweest bij vele EPCIc-projecten in Europa en blijft actief in de monitoring en het onderhoud van verschillende platformen.

Vue aérienne station HT
29
gebouwde offshore hoogspanningssubstations
4
EPCI-projecten in uitvoering
2
M&M-diensten in uitvoering
29
gebouwde offshore hoogspanningssubstations
4
EPCI-projecten in uitvoering
2
M&M-diensten in uitvoering
Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans voorziet zorgcampus Sint-Jozef van alle technieken

Sint-Jozef is een gloednieuwe zorgcampus in Ekeren. Het gaat om een multifunctionele zorginstelling die onder meer een internaat, klaslokalen en diverse therapie- en buitenruimtes huisvest. Voor de studie en installatie van de technieken deed hoofdaannemer Van Roey een beroep op Equans. Dat er voor alle technieken en bijhorende expertise één aanspreekpunt was, bleek hier een groot voordeel. Komende zomer neemt de buitengewone onderwijsinstelling Sint-Jozef zijn intrek op de gloednieuwe campus in Ekeren. De nood aan een nieuw gebouwencomplex kwam er niet zomaar.Leerlingen van de buitengewone basisschool Het Sas en de buitengewone middelbare school De Tjalk zullen in Sint-Jozef les krijgen in klaslokalen die volledig op maat van hun behoeften zijn ontworpen. Dankzij de zorginstelling Heder, die onder andere een revalidatiecentrum met zwembad omvat, een ganglabo, een internaat, een gespecialiseerd kinderdagverblijf, een centrum voor dagopvang en een hotel, biedt zorgcampus Sint-Jozef een allesomvattend zorgaanbod op een toplocatie.
Nieuws

Digitalisatie in de betonindustrie

State-of-the-art aansturing voor mengers, vulgroepen en/of betontransport, geautomatiseerde aanvoer… Equans is een belangrijke speler op gebied van automatisering van bulkhandeling en procescontrole van menginstallaties in de betonindustrie. Het Process Solutions team heeft de zomermaanden van 2022 hard gewerkt aan het upgraden en uitbreiden van betoncentrales voor klanten zoals Marmorith, Ergon, Ronveaux en Norré-Behaegel. Projecten die de klanten liefst tijdens de verlofperiode inplannen, zodat medewerkers zo weinig mogelijk of helemaal geen last hebben van stilstand en onbeschikbare infrastructuur. Zo kreeg het Process Solutions team van Equans de pittige uitdaging om in die zomermaanden maar liefst vier complexe projecten af te werken. 
Nieuws

De afvalverbrandingsinstallatie van InBW: een uitdagende opdracht!

Equans renoveert in recordtempo de stoomketel en de apparatuur voor rookgasbehandeling in de afvalverbrandingsinstallatie (AVI) van Virginal. Het resultaat: veiligere installaties met een hoger rendement.Afvalverbrandingsinstallaties zijn in essentie grote fabrieken die warmte en elektriciteit opwekken door het verbranden van huishoudelijk afval. Een voorbeeld van productie van hernieuwbare energie. De AVI van de intercommunale InBW, gelegen tussen Nijvel en Brussel (in Virginal), is een van de vier installaties in het Waals Gewest. Ze is gebouwd medio jaren negentig en kon dus wel een grondige opknapbeurt gebruiken. Als partner van verscheidene AVI’s (niet alleen in België, maar ook in onze buurlanden Frankrijk en Nederland) verving Equans een groot deel van de oven-stoomketel van productielijn 1. We vernieuwden ook de installaties om de rookgassen van lijnen 1 en 2 te behandelen en de afzuiginstallatie en transportbanden voor de bijproducten van de AVI (sintels, assen en rookzuiveringsresten). Het doel? De levensduur van de apparatuur verlengen, de prestaties verbeteren en ervoor zorgen dat Waals-Brabant autonoom kan blijven voor het verwerken van huishoudelijk afval.