Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Borealis vertrouwt facility management opnieuw aan EQUANS toe

18 juni 2022

In 2004 kreeg EQUANS voor het eerst het vertrouwen van Borealis om de faciliteiten te beheren op de sites van de toonaangevende leverancier van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen.

Ook vandaag nog, na bijna 20 jaar, blijft Borealis rekenen op zijn jarenlange partner om de verschillende diensten en installaties op te volgen. Een mooi voorbeeld van een samenwerking die al zo goed als twee decennia uitmuntend verloopt.

Facility Management in de Industrie

Voor de industriële bedrijven, zoals Borealis, is het belangrijk dat ze zich kunnen concentreren op hun hoofdactiviteit zijnde de productieprocessen van allerlei toepassingen, en dat hun niet-core activiteiten aan EQUANS kunnen uitbesteed worden. Het contract van EQUANS bij Borealis houdt twee verschillende luiken in, en dat in alle vestigingen van Borealis: Mechelen, Kallo, Zwijndrecht en Beringen. Enerzijds coördineert EQUANS er een 50-tal facilitaire diensten, zoals de schoonmaak, het groenonderhoud, de taxidienst en de catering, die uitbesteed worden aan onderaannemers. Anderzijds voeren technici van EQUANS zelf het bouwkundig onderhoud en eventuele herstellingen uit aan de HVAC-installaties in de gebouwen en op het terrein. Op de drie sites van Borealis staan ook een achttal klusjesmannen paraat om ondersteuning te bieden tijdens shutdowns en technische vervangprojecten op de installaties.

24/7 beschikbaar

EQUANS stelt een toegewijd team aan, dat zich volledig beschikbaar stelt voor Borealis. Operations manager Jos Matthyssen: “Tijdens de werkuren staat er op elke site een team klaar voor onmiddellijke interventies. Zo is er ter plaatse een Facility Desk, die via verschillende kanalen vlot en snel te bereiken is. Een van die kanalen is het Facility Management Information System: aan de hand van dit digitaal klantenportaal kunnen medewerkers van Borealis ons personeel ook buiten de kantooruren makkelijk contacteren. We garanderen dat onze technici ter plaatse zijn binnen de vooropgestelde timings. Daarnaast kunnen ze aanvragen in realtime opvolgen en laat het systeem ook gedetailleerde rapportages toe.”

Nieuwe generatie neemt over

Als operations manager heeft Jos Matthyssen al meerdere jaren de touwtjes in handen op de sites van Borealis. Elk hoekje en kantje van het terrein kent hij dan ook uit het hoofd. Maar met zijn pensioen in aantocht geeft hij nu de fakkel door aan Bob Moria. En dat kan hij met een gerust hart doen, verzekert Bob “Niemand kan Jos vervangen, maar gelukkig hebben we wel alle expertise in huis om een glansrijk vervolg te breien aan dit verhaal. En natuurlijk waakt Jos erover dat al zijn kennis goed aan ons wordt doorgebrieft.”

Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings