Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telecomnetwerken en connectiviteitsdiensten

Flexibele en toekomstgerichte netwerkinfrastructuren

Telecomnetwerken en connectiviteitsdiensten staan tegenwoordig centraal in alle economische en sociale activiteiten. Werken of telewerken, nieuwe online raadplegingsmethoden, het internet der dingen, de inzameling van gegevens ... Bij de digitale inrichting van regio's, lokale overheden en steden gaat het meer dan ooit om een fundamentele kwestie van toegankelijkheid en gelijkheid.

Netwerken en infrastructuren opzetten, onderhouden en efficiënter maken … Op het vlak van telecomnetwerken staat EQUANS garant voor flexibele netwerken die organisaties voorbereiden op de uitdagingen van morgen.

telecommunication distribution network

ICT-infrastructuren: van bouw tot onderhoud

Als aloude partner van telecomoperatoren, kabeltelevisiebedrijven en grote ondernemingen ontfermt EQUANS zich over alles, van de engineering- en uitvoeringsfase tot de installatie- en aansluitingsfase toe.

Op nieuwe sites staat de Groep in voor de civiele werken, de montage van installaties, hoogte- en luchtwerken, de installatie van mobiele schakelcentra (MSC's) en Base Station Controllers (BSC's), langegolfantennes en log-periodieke antennes.

Om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen reageren, staan onze teams de klok rond paraat voor zowel reparaties als onderhoud.

Onze oplossingen

✓    Coax-medianetwerken (televisie, internet, telefonie)

✓    Glasvezelnetwerken
-    Studie en plaatsing van glasvezelnetwerken
-    Ontwikkeling van WAN
-    Glasvezelkabels blazen
-    Fusielassen en metingen

✓    Mobiele radiocommunicatienetwerken
-    Installatie, configuratie en verbetering van antennesites
-    Installatie, integratie en inbedrijfstelling van basiszendstations
-    Frequentiemetingen voor antennesystemen

✓    Wireless netwerken
-    Ontwikkeling van netwerken voor mobiele operatoren, veiligheidsnetwerken (Astrid, GSM-R) en private draadloze netwerken
-    Dekking voor ontvangst binnen, radioverbindingen, WLAN, Point-to-Point-verbindingen en Point-to-Multipoint-verbindingen

Van flexibele netwerken tot datacenters

Om telecomnetwerken flexibel te maken, is een breed scala aan vaardigheden nodig. Denk maar aan de installatie van glasvezel, de ontwikkeling van WAN, antennesites, zendstations of Point-to-Point- en Point-to-Multipoint-verbindingen. Naast deze expertise in transmissie- en distributienetwerken hebben wij ook een grote kennis van datacenters.

Wij helpen bedrijven of lokale overhedeom hun datacenters te verbeteren, zodat die optimaler werken, flexibeler zijn en minder energie verbruiken. Wij adviseren ze over veiligheid, energiebeheer en facilitair beheer.

Onze experts ontwikkelen ook schaalbare structuren die de groei van ondernemingen op lange termijn kunnen volgen, met als doel het energieverbruik te verminderen en de servicekwaliteit van de installaties te verhogen.

telecommunication distribution network

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!