Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elektriciteitsnetten

Het net versterken en de bevoorrading waarborgen

Hoogspanningslijnen, elektrische stations, openbare verlichtingsnetten, slimme meters installeren ... EQUANS vormt met zijn uitgebreide expertise de link tussen de productie, de distributie en het verbruik van stroom. De Groep installeert de netten, bouwt de onderstations en biedt nieuwe oplossingen om de uiteenlopende noden aan nieuwe toepassingen in te lossen. Onze missie? De bevoorrading aan onze klanten waarborgen, met altijd een optimale veiligheid, een maximale betrouwbaarheid en lage kosten voor ogen.

Distribution-Network-Electricity

Duurzame uitbouw van het elektriciteitsnet in België

Onze technici zetten hun expertise en het geschikte materiaal in om u een veilige en kwaliteitsvolle installatie te bieden, van engineering tot installatie. Of u nu een transmissie- of distributienetbeheerder, een industriële onderneming of een elektriciteitsproducent bent.

Wij ondersteunen onze klanten bij alle aspecten van hun project: kwaliteit van de installaties, naleving van de wetgeving, veiligheidscertificering, financiële optimalisatie enzovoort.

Distributie van elektriciteit op het hele grondgebied

Om elektriciteit vlot te laten 'reizen' van punt A naar punt B, moeten we vandaag al de knooppunten tussen de productie van groene energie en het verbruik van morgen tot stand brengen. Wij installeren en bouwen hoogspanningsstations en hun boven- en ondergrondse verbindingen. Zo komt de elektriciteit die de offshore windmolenparken opwekken efficiënt aan land en kan iedereen in België mee genieten van groene energie.

 

Onze activiteiten

✓ Hoogspanningsnetten (boven- en ondergrondse lijnen)

Ontwerp, engineering en installatie van hoogspanningslijnen (15 tot 400 kV) en hoogspanningsmasten; trekken van geleiders, installatie van betonnen palen, studie, ontwerp en installatie van ondergrondse hoogspanningsverbindingen (15 kV tot 400 kV); uitvoering van gestuurde boringen of HDD (Horizontal Directional Drilling).

✓ Midden- en laagspanningsnetten (boven- en ondergrondse lijnen)

Plaatsing van betonnen of stalen palen, leggen van kabels en vervanging van koperen leidingen door mast- of gevelkabels, aansluiting van de voedingskabel op de middenspanningscabines; studie, ontwerp en installatie van nieuwe middenspanningscabines, cellen en transformatoren, renovering van oude cabines en jaarlijks onderhoud en reiniging van de cabines. Aansluitingen (openen, plaatsen en vervangen van meters, budgetmeters en slimme meters); 24/7 spoedreparatieservice bij incidenten of storingen in het laagspanningsnet, en onderhoudswerkzaamheden.

✓ Openbare verlichtingsnetten

Bouw, renovatie en onderhoud van openbare verlichtingsnetten, montage van lichtmasten en armaturen; verlichting van openbare gebouwen, monumenten en sportterreinen.

✓ Onshore onderstations

Studie, ontwerp, bouw en aanpassing van hoogspanningsinstallaties tot 400 kV; montage, onderhoud, testen en inbedrijfstelling van hoog- en middenspanningsstations.

Projectbeheer van a tot z

✓    Onze multidisciplinaire ontwikkelingsafdeling helpt u met de opstelling van vergunningsaanvragen, mobiliteitsstudies en 2D- en 3D-plannen.

✓    Het ICT-Automation-team ontwikkelt software om klanten te ondersteunen bij grootschalige projecten. Wij assisteren ze onder meer met Mobile Device Management, native iOS-applicaties, het ontwerp en de ontwikkeling van websites en online webapplicaties in een .NET-omgeving.

Distribution-Network-Electricity

Onze referenties

Contact

Meer weten?

Contacteer onze expert!