Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Multitechnische installaties voor industriële bakkerij La Lorraine

31 maart 2022

In Erpe-Mere werkt EQUANS mee aan de bouw van de nieuwe productiehal van La Lorraine Bakery Group, specialist in de maalderij- en bakkerijsector.

De Belgische groep is één van de pioniers op vlak van voorgebakken en diepgevroren producten en één van de grootste industriële bakkerijen in Europa. In de productievestiging in Erpe-Mere, de eerste en oudste bakkerij van diepgevroren producten van de groep, wordt een nieuwe hal gebouwd. Men zal er nieuwe, ultramoderne productielijnen onder te brengen. EQUANS neemt er alle werkzaamheden met betrekking tot industriële leidingen, HVAC en hoog- en middenspanning voor zijn rekening.

Industriële leidingen op maat

De vier nieuwe productielijnen worden geïnstalleerd waar vroeger de drukkerij van Corelio (voorheen Het Volk) was gevestigd. Het gebouw is 168 meter lang en 78 meter breed, een grootschalig project dus. EQUANS zal er bijna 10 kilometer industriële leidingen aanleggen voor warm en koud water, gas en perslucht. De knowhow van onze teams komt bijvoorbeeld tot uiting in de keuze van de materialen, de juiste afdichting en hun specifieke montage. Het biedt een antwoord op de strenge normen die in de voedingssector van toepassing zijn.

tuyauterie-la-lorraine
la_lorraine_equans

Ingenieus luchtverdeelsysteem

Ook op het gebied van airconditioning en verwarming zullen de installaties aan de hoogste eisen voldoen. In totaal 21 luchtbehandelingsgroepen, 3 ketels en 31 luchtverwarmers zullen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in het gebouw. Zij zullen voldoen aan de meest recente voorschriften. Bijzonder is dat, naargelang van de behoefte (verwarming of koeling) in de verschillende werkruimten, luchtverplaatsingsroosters de luchtstromen op een gemotoriseerde manier zullen aansturen. Dit luchtverdeelsysteem zal zorgen voor optimaal comfort en een uitstekende luchtkwaliteit.

Building Management System

Dit contract – uitgevoerd door EQUANS in opdracht van hoofdaannemer Stadsbader – omvat zowel de grote hal van ruim 13.000 m², een magazijn en het technische gebouw waar de 3 ketels, de warm- en koudwatercollectoren en de elektrische cabines zijn ondergebracht. Een gecentraliseerd beheersysteem (Building Management System) zal alle apparatuur aansturen. Siemens S7-regelsoftware zorgt er dan weer voor dat de verwarming en luchtbehandeling naar behoren werken. EQUANS is verantwoordelijk voor de programmering van die software.

building_management_system
hall_la_Lorraine

Hoog- en middenspanning

En dat is nog niet alles! Om alle installaties van stroom te voorzien, staan ​onze teams in voor de elektrische aansluiting ervan. Binnenkort installeert EQUANS een hoofdcabine waar de aansluiting op het Fluvius-netwerk wordt gemaakt, net als een interne middenspanningscabine voor de aansluiting van de vier transformatoren. De aansluiting op het interne netwerk zal gebeuren door middel van een gestuurde boring. Voor dit project is er zo’n 3,5 kilometer hoogspanningskabels nodig. De nieuwe productiehal van La Lorraine Bakery Group zal eind 2022 operationeel zijn.

13104
oppervlakte nieuwe productiehal
9.6 km
industrieel leidingwerk
21
luchtbehandelingskasten
31
luchtverwarmers
7200 kVA
totale vermogen van de 4 transformatoren
13104
oppervlakte nieuwe productiehal
9.6 km
industrieel leidingwerk
21
luchtbehandelingskasten
31
luchtverwarmers
7200 kVA
totale vermogen van de 4 transformatoren
Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings

Contact

Meer informatie over onze expertise in de agrovoedingssector?