Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ledverlichting: een lager energieverbruik en meer comfort bij bpost

24 september 2020

Met de installatie van een nieuw ledverlichtingssysteem bij bpost vermindert EQUANS het energieverbruik met 51% en verbetert het comfort van de werknemers.

Industriële verlichting, maar ook verlichting in private en publieke gebouwen, weegt vaak zwaar door op de energiefactuur van een bedrijf of een overheidsinstantie. Om zijn klanten te helpen hun elektriciteitsverbruik te verminderen, en hun comfort te verbeteren, biedt EQUANS efficiënte relighting oplossingen aan die verschillende voordelen combineren: minimum 50% energiebesparing, een betere efficiëntie op lange termijn en een snelle terugverdientijd.

Wat houdt een relighting project in?

Eerst voeren we een voorstudie uit van de bestaande installaties. Op basis hiervan evalueren we de beste manier om het verlichtingssysteem van onze klanten te optimaliseren, inclusief de uitrusting met ledtechnologie. In de praktijk zorgen wij voor alles: de keuze van de leveranciers tot het onderhoud van de nieuwe installaties. Een kant-en-klare oplossing die ook bpost heeft overtuigd in het kader van haar relighting project.

entrepôt
entrepôt

Naar een koolstofneutraal postbedrijf

Het is niet de eerste keer dat EQUANS met bpost samenwerkt aan een project om de koolstofarme transitie van het bedrijf te versnellen. In het verleden hebben we al zonnepanelen geïnstalleerd op de sorteercentra van bpost in Charleroi, Luik, Antwerpen en Gent voor een totaal van 3,2 MW. Vandaag gaat EQUANS een stap verder en vervangen we de verlichting van dezelfde sorteercentra. Resultaat: een daling van het elektriciteitsverbruik van deze gebouwen met 51% en een verhoging van het comfort voor de gebruikers.

7 500 ledlampen

In totaal omvat dit project de installatie van meer dan 7 500 ledlampen op een oppervlakte van bijna 170 000 m². De werkzaamheden starten in februari 2021 en zullen 6 maanden duren. Op termijn zal het jaarlijkse verbruik voor de verlichting van de sorteercentra van bpost worden teruggebracht van 5,6 GWh naar 2,8 GWh en een vermindering van de CO2-uitstoot van 1000 ton per jaar. Bovendien zal bpost na minder dan 4 jaar zijn investeringen terugverdiend hebben.

femme dans un entrepôt
employés dans entrepôt

Financieringsmogelijkheden

Bpost, maar ook Proximus, Stora Enso of Katoen Natie… steeds meer klanten, ongeacht hun sector, vertrouwen hun duurzame verlichtingsprojecten toe aan onze teams. En met een goede reden. Als referentie in de relighting van bedrijven in België, is het onze ambitie om binnen 7 jaar een oppervlakte van 8100000 m2 uit te rusten met ledverlichting, wat overeenkomt met het oppervlak van 3000 olympische zwembaden. Om dit te bereiken, bieden we onze klanten ook financieringsmogelijkheden aan voor hun project. Een ‘as a service’-oplossing die tot doel heeft de energierenovatie van hun gebouwen te vergemakkelijken en de overgang naar koolstofarme gebouwen te versnellen.

51 %
energiebesparing per jaar
170000
oppervlakte van het bpost relighting project
4 jaar
terugverdientijd
51 %
energiebesparing per jaar
170000
oppervlakte van het bpost relighting project
4 jaar
terugverdientijd
Contact

Meer informatie over de relighting-oplossingen van EQUANS ?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

EQUANS verlengt onderhoudscontract Diabolotunnel met 10 jaar