Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kristal Solar Park: het grootste zonnepark van de Benelux

09 april 2020

EQUANS investeert in de productie van hernieuwbare energie voor bedrijven en installeert een megazonnepark in Lommel.

Tegenwoordig maakt zonne-energie een integraal deel uit van de energiemix. Bedrijven kunnen zo hun CO2-uitstoot verminderen en tegelijkertijd hun energie-efficiëntie verbeteren, zeker als ze energieverslindende industriële activiteiten hebben. Dat is het geval voor zinkspecialist Nyrstar Belgium, een van de grootste energieverbruikers in België, waarvan de smelterij in Lommel ligt.

20 jaar ervaring

Als pionier in de fotovoltaïsche markt heeft EQUANS de nodige expertise om een installatie als het Kristal Solar Park en de directe aansluiting op het industriële Nyrstar-net te realiseren. 30 kandidaten uit heel Europa namen deel aan de internationale aanbesteding, waaruit EQUANS werd geselecteerd dankzij zijn jarenlange ervaring op dit gebied.

énergies renouvelables
panneaux solaires

Alles volgens plan

De werkzaamheden zijn in oktober 2018 begonnen. Het Kristal Solar Park, met een geschatte productiecapaciteit van 99 MWp, werd gebouwd in de industriezone Kristalpark III, vandaar de naam en in juni 2019 ingehuldigd. De cijfers zijn indrukwekkend: in minder dan 9 maanden tijd hebben onze teams 303 000 zonnepanelen en 2200 kilometer aan kabels gelegd, op een totale oppervlakte van maar liefst 200 voetbalvelden!

30 000 ton minder CO2

Een groots project dat groene energie levert aan het nabijgelegen Nyrstar. In eerste instantie is de zinkspecialist het enige bedrijf dat rechtstreeks verbonden is met het Kristal Solar Park. Geleidelijk aan zullen bedrijven die zich op het bedrijventerrein vestigen, ook een aansluiting op het fotovoltaïsche panelenveld kunnen aanvragen. Uiteindelijk zal het Kristal Solar Park de uitstoot van meer dan 30 000 ton CO2 per jaar vermijden. EQUANS zal gedurende 15 jaar het onderhoud op zich nemen en een optimale werking van de installaties waarborgen.

homme installant panneau solaire
303000
Fotovoltaïsche panelen
2200
Km kabels
30000
Jaarlijks 30 000 ton minder CO2
99
Productiecapaciteit van 99 MWp
303000
Fotovoltaïsche panelen
2200
Km kabels
30000
Jaarlijks 30 000 ton minder CO2
99
Productiecapaciteit van 99 MWp
Contact

Wilt u meer te weten komen over industriële fotovoltaïsche energiesystemen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings