Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

EQUANS neemt Risterm over, Waals marktleider in onderhoud van industriële afsluiters

03 mei 2021
Persbericht

EQUANS, de Belgische nummer 1 in het onderhoud en de revisie van industriële afsluiters, bevestigt vandaag de overname van Risterm Industrial Valve Services, de 2de grootste speler op de Belgische markt en nummer 1 in Wallonië.

EQUANS is met zijn Valve Repair Shop van dochteronderneming Fabricom nv in Zwijndrecht al jaren marktleider in het onderhoud en de revisie van industriële afsluiters. Die leiderspositie wordt nu geconsolideerd met de overname van Risterm, marktleider in Wallonië.

Risterm werd opgericht in 1986 en stelt in totaal 55 mensen te werk, verspreid over 2 vestigingen in Villers-Le-Bouillet (Hoei) en Lokeren. Deze medewerkers stappen allemaal mee over naar EQUANS.

Ik ben verheugd dat we ons team vandaag versterkt zien met de nieuwe collega’s van Risterm, die met hun uitgebreide expertise en ervaring een perfecte aanvulling vormen op het bestaande aanbod van EQUANS. Dankzij hun komst zien we onze activiteiten en ons marktaandeel groeien en breiden we onze capaciteit uit. Bovendien biedt de samenwerking ons de kans om van elkaar te leren en onze kennis te delen, zodat we onze klanten voortaan nog beter kunnen ondersteunen.
Mark Dirckx hoofd van het segment Industry van EQUANS

Eerder kondigde ENGIE aan dat dienstenactiviteiten, in België verenigd onder de merknaam EQUANS, op termijn zullen doorgaan als afzonderlijke entiteit. Deze verzelfstandiging geeft de dienstenactiviteiten de kans om zich verder te ontwikkelen en hun volle potentieel te realiseren. De overname van Risterm is dan ook volledig in lijn met deze doelstellingen.

Over EQUANS

EQUANS begeleidt steden, bedrijven en ondernemingen uit de dienstensector met kant-en-klare oplossingen op maat om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de energietransitie. Onze 9600 experts werken in het hele land, verspreid over meer dan 56 vestigingen dichtbij de klant, en zijn actief op zeer diverse terreinen, van ontwerp tot exploitatie van infrastructuren en diensten, met inbegrip van financiering, installatie en onderhoud. EQUANS maakt deel uit van ENGIE, een wereldwijde referentiegroep voor koolstofarme energie en energiediensten, die een voortrekkersrol wil spelen in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst. EQUANS realiseerde in 2020 een omzet van 2 miljard euro in België.

Contact

Wilt u meer weten over onze expertise in geïntegreerde oplossingen?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans voorziet zorgcampus Sint-Jozef van alle technieken

Sint-Jozef is een gloednieuwe zorgcampus in Ekeren. Het gaat om een multifunctionele zorginstelling die onder meer een internaat, klaslokalen en diverse therapie- en buitenruimtes huisvest. Voor de studie en installatie van de technieken deed hoofdaannemer Van Roey een beroep op Equans. Dat er voor alle technieken en bijhorende expertise één aanspreekpunt was, bleek hier een groot voordeel. Komende zomer neemt de buitengewone onderwijsinstelling Sint-Jozef zijn intrek op de gloednieuwe campus in Ekeren. De nood aan een nieuw gebouwencomplex kwam er niet zomaar.Leerlingen van de buitengewone basisschool Het Sas en de buitengewone middelbare school De Tjalk zullen in Sint-Jozef les krijgen in klaslokalen die volledig op maat van hun behoeften zijn ontworpen. Dankzij de zorginstelling Heder, die onder andere een revalidatiecentrum met zwembad omvat, een ganglabo, een internaat, een gespecialiseerd kinderdagverblijf, een centrum voor dagopvang en een hotel, biedt zorgcampus Sint-Jozef een allesomvattend zorgaanbod op een toplocatie.
Nieuws

Digitalisatie in de betonindustrie

State-of-the-art aansturing voor mengers, vulgroepen en/of betontransport, geautomatiseerde aanvoer… Equans is een belangrijke speler op gebied van automatisering van bulkhandeling en procescontrole van menginstallaties in de betonindustrie. Het Process Solutions team heeft de zomermaanden van 2022 hard gewerkt aan het upgraden en uitbreiden van betoncentrales voor klanten zoals Marmorith, Ergon, Ronveaux en Norré-Behaegel. Projecten die de klanten liefst tijdens de verlofperiode inplannen, zodat medewerkers zo weinig mogelijk of helemaal geen last hebben van stilstand en onbeschikbare infrastructuur. Zo kreeg het Process Solutions team van Equans de pittige uitdaging om in die zomermaanden maar liefst vier complexe projecten af te werken. 
Nieuws

De afvalverbrandingsinstallatie van InBW: een uitdagende opdracht!

Equans renoveert in recordtempo de stoomketel en de apparatuur voor rookgasbehandeling in de afvalverbrandingsinstallatie (AVI) van Virginal. Het resultaat: veiligere installaties met een hoger rendement.Afvalverbrandingsinstallaties zijn in essentie grote fabrieken die warmte en elektriciteit opwekken door het verbranden van huishoudelijk afval. Een voorbeeld van productie van hernieuwbare energie. De AVI van de intercommunale InBW, gelegen tussen Nijvel en Brussel (in Virginal), is een van de vier installaties in het Waals Gewest. Ze is gebouwd medio jaren negentig en kon dus wel een grondige opknapbeurt gebruiken. Als partner van verscheidene AVI’s (niet alleen in België, maar ook in onze buurlanden Frankrijk en Nederland) verving Equans een groot deel van de oven-stoomketel van productielijn 1. We vernieuwden ook de installaties om de rookgassen van lijnen 1 en 2 te behandelen en de afzuiginstallatie en transportbanden voor de bijproducten van de AVI (sintels, assen en rookzuiveringsresten). Het doel? De levensduur van de apparatuur verlengen, de prestaties verbeteren en ervoor zorgen dat Waals-Brabant autonoom kan blijven voor het verwerken van huishoudelijk afval.