Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chirec Delta: een duurzaam ziekenhuis met spitstechnologie

02 augustus 2021

Elektriciteits- en HVAC-engineering, datacenter, onderhoud: het Chirec-ziekenhuis weerspiegelt de expertise van EQUANS in de sector van de gezondheidszorg.

Een ultramodern ziekenhuis

Het nieuwe ziekenhuis Chirec Delta, een ambitieus project, is een kolos gewijd aan de gezondheid. Het is gelegen op een van de belangrijkste kruispunten van Brussel, heeft een oppervlakte van 100.000 m² en is verdeeld over acht verdiepingen. Dit ultramoderne ziekenhuis biedt de modernste medische technologie. EQUANS kreeg verschillende taken toevertrouwd bij de bouw van dit nieuwe ziekenhuis.

salle hopital
optimisation énergétique hopital

Slimme en duurzame oplossingen

Om aan de speciale behoeften van dit gezondheidscentrum te voldoen en een uitstekende energie-efficiëntie te garanderen, stelde EQUANS slimme en duurzame energieoplossingen voor. De geïmplementeerde ideeën zijn gericht op de volgende aspecten: veiligheid, de verstrekking van alle informatie aan zorgverleners via een netwerk, het gebruik van technische apparatuur die is aangepast aan hun behoeften, comfort voor een betere behandeling van de patiënt en optimalisering van het energieverbruik.

Prioriteit voor energie-efficiëntie

EQUANS voerde de technische elektrische installaties uit. Alle systemen werden ontdubbeld, zodat geen enkele storing de werking van het ziekenhuis zou verzwakken. Ze worden bestuurd door een groot datacenter voor totale controle, met name van de energie. Onze experts kozen de technieken en gaven daarbij prioriteit aan energie-efficiëntie: condensatieketels, thermische zonnepanelen voor sanitair warm water, warmtepompen, regenwaterrecuperatie, ledverlichting, koelsystemen met hoog rendement, free chilling units, luchtbehandelingskasten.

écran controle hopital
chambre hopital

Maximaal comfort

Met het Chirec Delta-ziekenhuis toont EQUANS eens te meer zijn expertise in zorginstellingen. Alles werd ontworpen om patiënten en personeel maximaal comfort te bieden. Onze teams zijn vandaag nog steeds aanwezig voor het onderhoud van het ziekenhuiscomplex. Het onderhoudscontract van 12 jaar omvat de exploitatie met een totaalgarantie van de verschillende technieken.

190
datacenter
5
koelmachines en koeltorens
+ 5000
Meer dan 5000 alarmpunten
12
Onderhoudscontract van 12 jaar
190
datacenter
5
koelmachines en koeltorens
+ 5000
Meer dan 5000 alarmpunten
12
Onderhoudscontract van 12 jaar
Contact

Wilt u meer weten over onze expertise in de gezondheidszorg?

Nieuws

Zie ook

Nieuws

Equans draagt bij aan het nieuwe gebouwencomplex The Wings